Sürpriz mi aldatmaca mı?

Sokak kültürünü farklı bir seviyeye taşıyan ve kırmızı logosunu bir ikon haline getirmeyi başaran New Yorklu spor giyim markası Supreme, geçtiğimiz iki yıl içerisinde popülaritesini hızla arttırmıştı. Marka aslında uzun zamandır sıra dışı moda takipçilerinin radarındaydı; ancak, Louis Vuitton ile gerçekleştirilen ve büyük başarı yakalayan iş birliğinin ardından adeta boyut atlamıştı. Louis Vuitton ve Supreme iş birliğinden doğan parçalar ışık hızında tükenmiş, yalnızca ikinci el satış yapan sitelerde az sayıda bulunabilen parçalarsa bol sıfırlı etiketleriyle dudak uçuklatmıştı. Bu başarının ardından nasıl bir hamle geleceği merak ediliyordu; ancak, cevabın Dolce&Gabbana’da olacağınaysa eminim ki hiçbirimiz ihtimal vermiyorduk.

Sürpriz mi aldatmaca mı

Dolce&Gabbana, lükse bakış açısı eleştirilen markalardan. Tasarımcıları Domenico Dolce ve Stefano Gabbana’nın farklı konulardaki sivri açıklamaları zaman zaman markaya zarar verecek boyutlara ulaşsa da markanın lüks segmentteki başarısı tartışılmaz bir gerçek. Defileleri ve reklam kampanyalarıyla her zaman konuşulmayı başaran Dolce&Gabbana, özellikle genç ve etkili isimlerle yaptığı çalışmalarla milyonlarca sosyal medya kullanıcısına ulaşmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Bütün bu olan bitenin ortasında, markanın kurucularından Stefano Gabbana’nın Instagram’da paylaştığı birkaç fotoğraf, Dolce&Gabbana ve Supreme iş birliği hakkındaki dedikoduların fitilini ateşledi. Farklı haber sitelerinin ‘dedikodu’ olarak paylaştıkları haberleri kendi hesabında paylaşan Stefano Gabbana, önümüzdeki sonbaharda son zamanların en garip iş birliğine şahit olacağımızın sinyallerini verdi.

Haberlere sevinen moda takipçileri olsa da büyük çoğunluk bu iki markanın nasıl bir araya geldiğini anlayabilmiş değil. Ben de Supreme ve Dolce&Gabbana markalarının nasıl bir ortak paydada buluşabileceğini henüz bilemiyorum. Umarım iki marka da beni yanıltır ve bizi yeni sezonun ikonik parçalarıyla buluşturur. Aksi takdirde bu hamle Supreme için tehlikeli bir dönemin başlangıcı olur.

Unutmadan, daha önce pek çok sosyal medya paylaşımını manipüle eden hatta moda severlerin “Dolce&Gabbana’yı boykot ediyorum” mesajlarını alıp tişörtlere basacak kadar ileri giden Stefano Gabbana’nın bu dedikoduları markasının lehine kullanıp bizi aldatma ihtimali de hiç azımsanacak gibi değil.

Haberin Devamı

Kenzo’dan ters köşe

Sürpriz mi aldatmaca mı

Bir diğer ‘ilginç’ iş birliği haberiyse Kenzo’dan geldi. Renkli ve sıra dışı tasarımlarıyla tanıdığımız Parizyen marka, yeni reklam kampanyasında Britney Spears ile bir araya geldiğini açıklayarak moda severleri şaşırttı.

Bir süredir ortalıkta görünmeyen ve eski şaşalı günlerini arayan ünlü şarkıcı ilk defa bir yüksek moda markasının kampanyasında yer alıyor. Britney Spears hayranları başta olmak üzere pek çok kullanıcı bu birlikteliği sanatçı için bir dönüm noktası olarak görüyor. Kenzo’nun bu tercihini anlamlandıramayanların da sayısı bir hayli fazla. Çünkü renkli ve göz alıcı tasarımlar içerisinde gördüğümüz kadın, alıştığımız Britney Spears’tan ‘biraz’ farklı görünüyor. Estetik operasyonlardan tutun da ileri derecede fotoğraf rötuşlama uygulandığına dair söylentiler gırla gidiyor. Reklamın iyisi kötüsü olur mu bilemem ama dönemsel dibe vuruşlarıyla ünlü Britney Spears’ın Kenzo’yu da kendisiyle birlikte alaşağı etme ihtimali beni düşündürüyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR