Paylaşılıyorum öyleyse varım

Lüks moda ve güzellik markalarının dijital dünyayla imtihanı devam ededursun, bazı markalar sosyal medyada çok konuşulacak işler yapmaya devam ediyor. Fransız lüksünün simgelerinden CHANEL, sosyal medya odaklı projeleriyle bu imtihandan geçer not almışa benziyor.

Sene başında güzellik kategorisindeki ürünleri için ayrı bir sosyal medya iletişimi planlayan marka, şimdi de markayı yakından takip eden ve ürünlerini severek kullananlar için ayrı bir sosyal medya hesabı yaratmış. Markanın pazarlama ekibi tarafından yönetilen ancak kullanıcıların paylaştığı içeriklerle zenginleştirilen @welovecoco adlı hesap, kısa zamanda ciddi sayıda takipçiye ulaşmış.

CHANEL’in güzellik dünyasındaki adımları bununla sınırlı kalmamış. Sadece dört gün süreyle açık kalan bir ‘pop-up’ mağaza kuran marka, bu mağazanın açılısını da dijital dünyanın önde gelen kullanıcılarıyla ve ünlü isimlerle birlikte kutlamış. Her odası ‘olası Instagram paylaşımları’ düşünülerek hazırlanan mağazanın şık, renkli ve lüksü odağa alan paylaşımlar yapmak isteyen kullanıcılar için bulunmaz bir nimet olduğunu söyleyebilirim.

Haberin Devamı

Lüksü dijitale taşırken kullanıcıların desteğini alan, bir ruj ya da bir allıkla bile ortalama üstü bir hayatın kapılarını aralamanızı sağlayan bu tür projelerin sektörü bir adım ileriye taşıdığı ortada.

En çok konuşulan güzellik markaları

En çok konuşulan güzellik markaları Güzellik sektöründen bahsetmişken, dijital dünyada sektörün öne çıkanlarının hangi markalar olduğuna bir göz atalım.
Yapılan son araştırmaya göre 2017 yılında sosyal ağlardaki tartışma, yorum ve paylaşımların yüzde 5’i güzellik sektörü tarafından oluşturulmuş. Yani yüz kişiden beşi güzellik ürünleri veya makyaj uygulamaları gibi konularda paylaşımlar gerçekleştirmiş.
L’Oréal yaklaşık dört milyon konuşmada yer alarak birinciliği açık ara farkla göğüslerken ikinci
sırada bir milyon beş yüz bin konuşmada bahsi geçen Estée Lauder yer almış. Listenin devamındaysa Dior, Clinique, Lancôme, Guerlain, Neutrogena, Shiseido gibi markalar sıralanmış.
Fotoğrafçılar topun ağzında
Moda dünyasında bir süredir gündemde olan ‘taciz’ iddiaları, farklı kaynaklardan gelen yardım çığlıklarının da etkisiyle giderek daha çok konuşuluyor. Son olarak bir Instagram hesabı, aylar süren araştırmanın sonucunda ‘sektörde uzak durulması gereken isimler’ içeren bir liste yayınladı. Liste yüzlerce isimden oluşsa da bazıları ilk bakışta dikkat çekiyor.
Listeyi oluşturan hesabın sahibi, kendisine ulaşan mesajları derlediğini ve bazı isimlerin birden çok kişi tarafından taciz iddialarıyla suçlandığını söylüyor. Örneğin ünlü isimler tarafından da ifşa edilen Terry Richardson, hakkında en çok mesaj atılan kişiymiş. Bruce Weber ve Steven Meisel gibi sektörün önde gelen isimleri de listede yer alıyor.
Aralarında stilistler, moda fotoğrafçıları ve sokak stili fotoğrafçılarının bulunduğu listede iki de Türk var. Birisi pek bizim radarımızda olmayan bir moda fotoğrafçısı, diğeriyse zaman zaman İstanbul’da da karşımıza çıkan bir sokak stili fotoğrafçısı. Elbette iddiaların doğruluğu ispatlanana kadar herkes suçsuz; ancak, yine de sektörün önde gelenlerinin bu isimlerle çalışırken iki kere düşünmesinde fayda var.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR