Yeni yıl, yeni trendler

Moda dünyasının 2018’e hızlı bir giriş yaptığını söylemek mümkün. Özellikle ödül törenleri ve kırmızı halıdaki şıklık yarışı önümüzdeki günlerin en önemli konuları olacak. Peki ya önümüzdeki günlerin en çok konuşulacak trendlerinin neler olacağını merak ederseniz, şöyle bir özetleyeyim:

Kendini göster: Sanki geçtiğimiz yıl yeterince ‘ben’ odaklı geçmemiş gibi 2018’de de kendimizi göstermek için çırpınıp duracağız. Daha büyük çantalar, daha büyük paltolar, etrafı saran logolar ve tabi ki mesajlar yine bizimle. Şimdiden yatırımınızı yapın, bu gösterinin parçası olma fırsatını kaçırmayın.

Kare karalamaca: Yine 2017’den 2018’e taşmayı başaran ve kalıcılığı sorgulanamayacak bir trend, kareliler. Hafif ‘grunge’ bir etki verecek kırmızı siyah kareli pantolon, romantik bir dokunuş katacak kırmızı beyaz pötikareli etek ya da yeniden gündeme gelmeyi başaran Burberry aksesuarlar; bu sene kareli desenlerin senesi, hatırlamakta fayda var.

Sakin tonlar: Geçtiğimiz yılların renk patlamaları geride kaldı, şimdi sakinleşme zamanı. Pastel tonların hakimiyetine gireceğimiz günler kapıdayken önerim özellikle sarı ve pembe gibi öne çıkan renkleri gardırobunuza eklemeniz.

Haberin Devamı

Sporcu havası: Sportif görünümleri en şık davetlere bile taşımayı sevenlerdenseniz, bu sene sizin seneniz. Eşofman altınız Gucci’den, spor ayakkabılarınız Louis Vuitton’dan, tişörtünüzse Fenty’den olsun, havanız yerinde olsun.

Yeni yıl, yeni trendler

Kapak krizi büyüyor

Son günlerde hem Türkiye’de hem de dünyada konuşulan ortak bir konu var: W Magazine ve İngiliz Vogue dergilerinin kapakları. Yaklaşan Altın Küre ve OSCAR gibi ödül törenleri öncesinde W Magazine ekibi aralarında James Franco, Tom Hanks ve Jennifer Lawrence’ın da bulunduğu pek çok ünlü oyuncuyu fotoğraflamış.

Altı ayrı kapakla çıkan W Magazine’in ‘en iyi performanslar’ başlıklı çekiminden içerisinde Margot Robbie ve Nicole Kidman’ın yer aldığı bir kareyse İngiliz Vogue dergisinin kapağında da yayınlanmış. Çoğu moda takipçisinin bir hata ya da bir yanlışlık olarak gördüğü bu ‘çifte kapak’ durumu aslında çok da yadırganacak bir şey değil. Bahsi geçen çekimin yaratıcı yönetmenliğini İngiliz Vogue dergisinin genel yayın yönetmeni Edward Enninful üstlenmiş ve bu çekim iki derginin ortak bir projesi olarak duyurulmuş.

Haberin Devamı

Moda dünyasının önde gelen isimleri, bu kapağın iki dergide birden basılmasını sorun etmişe benzemiyor. Çünkü ortada çok daha büyük bir problem var, o da ırkçılık. İngiliz Vogue’un başına gelir gelmez daha katılımcı bir yayın sözü veren Enninful’un son ürünü olan derginin kapağında ‘Hollywood’un yeni çağı’ ve ‘ırkçılık hakkında konuşmalıyız’ gibi başlıklar göze çarpıyor. Buna rağmen kapakta bu başlıklarla çelişen iki yıldız yer alıyor.

Sosyal medya yorumları, moda dünyasının asla değişmeyeceği, moda dünyasındaki etkili isimlerin arada bir ağzımıza bir parmak bal çalıp sonra yine eski, katı kurallarına döndüğü yönünde. Sizce moda dünyası yeni yılda daha katılımcı olabilmeyi başarabilecek mi?

DİĞER YENİ YAZILAR