2017 ile hesaplaşma

Geride bıraktığımız trendlere, olaylara ve ünlülere bakmak için yılın son gününden daha iyi bir zaman olabilir mi? Dün başladığımız hesaplaşmaya bugün devam ediyoruz ve 2017’nin en akılda kalanlarına birlikte göz atıyoruz.

En popüler çantalar

Kadınların dünyasında en özel yerlerden birisine sahip olan çantalar bu yıl da ‘vazgeçilmezler’ arasındaydı. Tahmin edebileceğiniz gibi bazı çantalar diğerlerinden çok daha fazla dikkat çekerek 2017’ye damgasını vurdu. Yıl içerisinde de sıklıkla bahsettiğim Gucci’nin Marmont çantası, en çok arananlardan oldu. J. W. Anderson’ın Pierce modeli, Chloé’nin Nile modeli, Cullt Gaia’nın Ark modeli ve Off-White’ın Binder Clip modeli ise Instagram’ın yıldızlarından olmayı başardı.

Hafızalara kazınan ayakkabılar

2017 ile hesaplaşma

Çantalar ne kadar özelse, ayakkabılar da bir o kadar önemli. 2017’nin ayakkabı trendleri tek bir doğrunun olmadığını gösterdi, bizi yeni deneyimlere doğru harekete geçirdi. Saint Laurent’ın dize kadar uzanan ışıltılı çizmeleri hem Türkiye’de hem de dünya çapında konuşulurken rahatlığın sembolü terlikler moda dünyasını adeta ele geçirdi. Şahsi favorim No:21’in fiyonklu ayakkabılarıydı ancak sanırım ‘çorap gibi bot’ ve ‘çorap gibi çizme’ modelleri sayesinde Balenciaga, Fendi ve Vetements markaları hafızalara kazınmayı daha çok hak etti.

Haberin Devamı

Popüler kültürle yakın temas

Moda dünyası her zaman popüler kültürle yakın ilişkiler içerisindeydi. Ancak 2017 ile sosyal medyanın hızlı yükselişi, popüler kültür ve moda ilişkisini de ateşledi. Netflix’in çok konuşulan dizilerinden Stranger Things temalı koleksiyonlar, Amerikan seçimlerinde başkan aday adayı olan Bernie Sanders’a gönderme yapan aksesuarlar ve çok daha fazlası podyumlardan sokaklara taşmayı başardı.

Trendlerle köşe kapmaca

Geniş kesimli denim pantolonlar, bol paçalar ve kollar, puf montlar derken moda dünyası rahatlığı pek sevdi. Bu rahatlık hissi, 2017’nin bize getirdiği en ‘faydalı’ trendlerdendi. Bir de üzerine büyük atkılar ve şallar eklenince, sektörün en sert mizaçlı kadın ve erkekleri bile ipleri koy verdi.

Haberin Devamı

Bazı trendler herkesi mutlu ederken bazıları görenleri hayrete düşürdü. Örneğin pijama takımlar, özellikle gün içerisinde veya şık davetlerde boy gösterince, bir kısım ‘moda eliti’ rahatsızlığını gizleyemedi. Yataktan az önce çıkmışçasına görünen kadın ve erkekler, adeta modanın sınırlarını zorluyor gibiydi.

Yılın son döneminde dikkat çeken trendlerden bir diğeri de kareli takım elbiselerdi. Evet, kareli pek çok parça uzun süredir radarımızdaydı ancak özellikle gri renkli kareli takım elbiseler sonbaharın gözdeleri arasındaydı. Sokak stili yıldızlarının da sıkça tercih ettiği kareli takım elbiseler, 2017’nin son güçlü trendi olarak tarihe geçti.

Acısıyla tatlısıyla geçen bir yılın muhasebesi burada sona erdi. Moda dünyasının kazanımlardan, kayıplardan ve tartışmalardan yapıcı sonuçlar çıkartacağını umuyor ve herkese stil dolu bir yıl diliyorum.

DİĞER YENİ YAZILAR