Modern çağ efsanesi

Bundan üç sene önce Milano’da Alessandro Michele adını duysam, boş gözlerle bakardım.

Belki de daha önce defalarca izlediğim Gucci defilelerinde ilgimi çeken aksesuarlarda onun dokunuşu vardı. Belki de “Bu marka nereye gidiyor? Artık bir şeyler değişmeli” dediğimizde değişimin onunla başlayacağını bilmeliydik.

Modern çağ efsanesi

Son üç yıldır, üzerine çok yazdık, çizdik, konuştuk. Sosyal medyanın gücünü de arkasına alarak adeta bir dijital fırtına estirenGucci, bir modern çağ efsanesi haline geldi. Tabii bunu yaparken tek başına değildi. Pek çok yenilikçi marka ve vizyoner isim de aynı trene bindi.

Moda endüstrisi, kendi efsanelerini yaratıp yok etmekte eşsizdir.Bir bakarsınız Paris’in daracık bir sokağında yer alan, kendi halindeki bir terzi dünyanın en büyük markalarından birini yaratır. Bir bakarsınız yıllara meydan okuyan, deha olarak anılan bir tasarımcı sarf ettiği bir cümle nedeniyle alaşağı edilir. Gucci örneğiyle gözümüzün içine sokulan ‘büyük büyük’ hareketler de bu geçtiğimiz birkaç yılın yaratım sancısı olarak görülebilir.

Elbette bu maksimalist tutumun yeni bir Rönesans olarak nitelendirilmesi benim için abartılı. Ancak Alessandro Michele ve ekibinin rönesansı tüm hızıyla sürüyor. Gucci’nin İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonu için hazırlanan reklam kampanyası da bunun en yeni yansıması. Türkçeye ‘Ütopik Fantezi’ olarak çevirebileceğim kampanyada fotoğraflar yerine dijital çizimler kullanılmış. Her biri birer tabloyu anımsatan çizimlere baktıkça kendinizi zaman ve mekanın bir yerinde sıkışmış hissetmeniz olası.

Haberin Devamı

Akıllı telefonundaki harita uygulamasıyla yolunu bulmaya çalışırken kolunda Gucci logolu çantasını taşıyan bir şövalyeyi resmetmek kimin aklına geldiyse tebrik etmek gerek.

Rengarengarenk

Tanıdığım pek çok makyaj meraklısının övgüyle bahsettiği ürünler bir yana, pazarlama stratejisi ile de dilden dile dolaşan Fenty Beauty, 2017’nin son günlerine damgasını vuracağa benziyor. Rihanna tarafından ‘her kadını düşünerek’ yaratıldığı iddia edilen marka, tam 14 farklı renkten oluşan bir lipstick koleksiyonuyla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Güzellik endüstrisindeki bir açığı doldurmayı hedefleyen Fenty Beauty, koleksiyondaki renklerin her ten renginde güzel göründüğünü öne sürüyor. Ürünlerin eğlenceli isimleriyse şimdiden sosyal medya üzerinde konuşuluyor. Fenty Beauty’nin Mattemoiselle Lipstick koleksiyonu 26 Aralık’ta satışa çıkıyor.

Haberin Devamı

Yolculuk nereye Phoebe?

Son on yıldır baş tasarımcı olarak harikalar yarattığı Fransız Céline markasıyla yollarını ayırma kararı alan Phoebe Philo, modaseverleri birkaç soruyla baş başa bıraktı. LVMH grup içerisinde gayet başarılı bir performans gösteren, ürünleri ikonik hale gelen bir markada yolunda gitmeyen ne olabilirdi? Bu ayrılıktan sonra ünlü Fransız markanın başına kim geçecekti? İngiliz tasarımcı Phoebe Philo’nun bu kararında baş tasarımcı koltuğu boşalan İngiliz marka Burberry’nin herhangi bir etkisi var mıydı? Bu soruların cevaplarını aynı anda almayacağız ancak hepsinin birbiriyle bağlantılı olduğundan eminiz. Kendimizi şimdiden Phoebe Philo yönetimindeki bir Burberry’ye hazırlasak iyi ederiz.

DİĞER YENİ YAZILAR