Sanal gerçekliğin peşinde

2017 ile sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gibi kavramlar hayatımıza hızlı bir giriş yaptı.

2017 ile sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gibi kavramlar hayatımıza hızlı bir giriş yaptı. Pek çok markanın öncü denemeler yaptığı bu yeni teknolojiler, günlük hayatımıza da karışmaya devam ediyor. Örneğin Sephora, Bobbi Brown, Dior, Clinique, Cover Girl gibi markaların artırılmış gerçeklik uygulamaları sayesinde artık güzellik ürünlerini evinizin rahatlığında deneyimlemek mümkün hale geldi. Pek çok defilede en ön sırada oturuyormuş hissini sağlayan uygulamalarsa moda severleri hareketin merkezine taşıyıverdi. Bir defileye giremiyorsunuz diye üzülmeyin, AnnaW intour ile yan yana oturuyormuş gibi hissetmek için gözlüğünüzü takın ve keyfinize bakın.

Türkiye’de de zaman zaman bu trendle karşılaşıyor ve global markaların yerelleştirilmiş aktivasyonlarını deniyoruz. Son olarak eğlenceli tasarımlarıyla tanıdığımız Swatch’un heyecan dolu dünyasına adım atabileceğim bir uygulamaya rastladım. Swatch mağazalarına yerleştirilen VR aktivasyon alanında üç farklı oyun deneyerek markanın ‘oyuncu’ kimliğini yeniden keşfettim. Eğer siz de yenilikçi bir deneyimin peşindeyseniz Swatch mağazalarına uğrayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Moda haftasına geri sayım

On başarılı sezonu geride bırakan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, yeni sezon hazırlıklarını basın mensupları, tasarımcılar, marka ekipleri ve sektörün önde gelen isimlerinin yer aldığı bir geceyle paylaştı.
Moda haftamız son birkaç sezondur küresel moda haftaları takviminin önüne yerleşmişti. Ancak yeni gelen bilgiye göre, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul 27-30 Mart tarihleri arasında düzenlenecek ve yeniden küresel takvimin sonuna eklenecek.
Gün geçtikçe güçlenen ve farklı arayışlarla etkililiğini arttırmayı deneyen Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un yeni takvimi bakalım Türk moda endüstrisini nasıl etkileyecek?
Sanal gerçekliğin peşinde
Alışveriş furyası tam gaz

Yoğun iş hayatı ya da takip edilmesi giderek zorlaşan gündemden kaçmanın yolunu alışveriş etkinliklerinde buluyoruz. Bu nedenle tam da yeni yıl arifesinde gerçekleşen mağaza açılışları, özel alışveriş etkinlikleri ve festivaller bir hayli dikkat çekiyor.

Dün İstinye Park’ta Rüya Büyüktetik ev sahipliğinde gerçekleşen NARS mağaza açılışı ve Zorlu Center’da Mert Vidinli ve Pelin Kaya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen GC Shopping Party ile fitili ateşlenen etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Bugün uğrayabileceğiniz bazı duraklarsa şöyle:

Zubizu Alışveriş Günleri: Emaar Square Mall’da bütün hafta sonuna yayılacak şekilde düzenlenen etkinlikte pek çok farklı markayı bir arada bulmak mümkün. Anadolu Yakası’ndaki etkinlikler arasında en çok dikkat çekenlerden biri olan bu alışveriş festivali, yılbaşı öncesi hediye alternatiflerine göz atmak isteyenler için ideal.

Mert Aslan Presents: Moda editörü Mert Aslan’ın ev sahipliğinde düzenlenen ve misafirlerin her seferinde farklı bir temayla şaşırtan alışveriş seçkisi bu defa tahmin edebileceğiniz gibi yeni yıl havasında. Etkinlik bugün Raffles Istanbul’da.

Festive Hamster: Dünyaca ünlü markaları butik tasarımcılarla buluşturan etkinlik, yeni yıl ruhunu Tomtom Kırmızı’da yaşatıyor. Diesel ana sponsorluğunda gerçekleşen etkinlik Pazar gecesine kadar devam ediyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR