Güç çocukların yanında

Kırmızı tabanların efendisi Christian Louboutin, Star Wars: The Last Jedi filminden ilham alan bir kapsül koleksiyonla karşımızda. Üstelik bu koleksiyondaki parçalar açık arttırma usulü satılacak ve elde edilen gelir bir çocuk vakfına bağışlanacak.

El yapımı olan ve adeta birer sanat eseri sayılabilecek bu ayakkabılar hem Christian Louboutin hem de simgeledikleri karakteri canlandıran ünlü oyuncular tarafından imzalanmış. Rose Tico, Amilyn Holdo, Captain Phasma gibi karakterleri yansıtan ayakkabıların şu anda ortalama satış fiyatı on bin dolar seviyesinde.

Açık arttırmanın 20 Aralık tarihine kadar süreceği ve filmin hayranlarının bu süre zarfında tasarımlara akın edecekleri düşünülürse bu fiyatların birkaç katına çıkacağından emin olabiliriz. Otuz beş yıldır çocuklar yararına çalışan Starlight vakfına destek olmak için böyle havalı bir yol tercih eden ChristianLouboutin’ı kutlamak gerek.

Kraliçe ne yapıyor?

Pop müziğin kraliçesi Madonna, bundan birkaç yıl önce yarattığı MDNA Skin adlı cilt bakım markasını sonunda Amerikan pazarına da sunarak marka dünyası için yeni ve önemli bir adım attı. Ünlü yıldızın kendi adını taşıyan markasının reklam kampanyasındaysa tahmin edebileceğiniz gibi yine kendisi yer alıyor.

Haberin Devamı

Reklam kampanyası için hazırlanan fotoğraflar, bundan birkaç sene önce Madonna’nın yer aldığı Dolce&Gabbana reklam kampanyasındaki fotoğraflarla büyük benzerlik gösteriyor. Elli dokuz yaşındaki yıldızın seksi iç çamaşırları ve çeşitli aksesuarlarla poz verdiği siyah beyaz fotoğraflar benim MDNA Skin markasıyla bağlantı kurmamı zorlaştırıyor.

Kampanyanın amacı bu ürünleri kullanan Madonna’nın kaç yaşında olursa olsun genç kızlara taş çıkarttığını gözler önüne sermek olabilir. Eğer durum böyle değilse, kraliçenin ne yapmak istediği ve neden kendisini tekrar ettiği soruları kafamın içinde yankılanmaya devam edecek.

Colette’in vedası

Paris’in en ünlü mağazası Colette, önümüzdeki günlerde kapılarını kapatıyor. Bu kapanış haberi duyulduğundan beri, aylara yayılan bir veda seremonisine tanık oluyoruz. Birbiri ardına gelen iş birlikleri ve mağazayı dönemsel olarak ele geçiren Balenciaga ya da Chanel gibi dev markalar derken sıra geldi Colette ile gerçekten vedalaşmaya.

Haberin Devamı

Mağaza kapandığında Paris’in en önemli alışveriş caddesindeki ikonik binayı devralacak olan Saint Laurent, bu devir teslime hazırlık yaparcasına, Colette ile gerçekleştirilen son iş birliğini sunuyor. Yaklaşık on bin lira değerindeki tekerlekli çizmeler hem moda severleri şaşırtıyor hem de iki markanın sıra dışı enerjilerinin eğlenceli bir şekilde bir araya gelebildiğini ispatlıyor. Çizmenin ön kısmındaki fren bölümü iki markanın isimlerini taşırken parlak renkleri insanın gözünü almayı başarıyor. Tıpkı şu Rihanna’nın meşhur ettiği parıltılı çizmeler gibi.

Çizmelerin satışa sunulmasıyla birlikte mağazadaki Saint Laurent hakimiyeti kendini iyiden iyiye hissettiriyor ve kısa zaman içerisinde Colette ile vedalaşacağımız gerçeğini yüzümüze vuruyor. Sadece Paris için değil, moda dünyasının her köşesi için bir devir kapanıyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR