Kendi ayakları üzerinde: Gülnur Güneş

Kendi ayakları üzerinde: Gülnur Güneş

Günün henüz ilk saatlerinde, kendimi koşuşturmaya kaptırmamışken çalıyorum Gülnur Güneş’in kapısını. Uzun süredir farklı haberlerle karşıma çıkan bu genç kadını ve başarı hikayesini dinlemek üzere Teşvikiye’deyim. Hem butik hem çalışma ofisi hem de atölye görevi gören, dört ayrı koleksiyona ev sahipliği yapan ve Nişantaşı’na yukarıdan bakan bu alanda keyifli bir sohbete koyuluyoruz.

Elbette merakım beni bu işin başlangıcına götürüyor. Gülnur Güneş, ilk günkü heyecanıyla anlatmaya başlıyor. “Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği İlişkileri bölümünde öğrenciliğime devam ettiğim dönemlerdi. Kendimi derslerde çizim yaparken buluyordum. Bir süre sonra artık kendimi durdurmaktan vazgeçtim ve modayla ilgili bir şeyler yapmam gerektiğine karar verdim. Soluğu İstanbul Moda Akademisi’nde aldım. Moda tasarımcılığını yapıp yapamayacağımdan emin değilim o zamanlar, o nedenle marka yönetimi eğitimi almaya başladım. Marka yönetimini çok da sevdim; ancak, moda tasarımı yönüm ağır basınca bu alana geçmeye karar verdim.”

Haberin Devamı

Bu hareketli başlangıç, beni bile heyecanlandırıyor. Sonuçta karşımda, ne yapmak istediğini geç de olsa keşfetmiş bir genç kadın duruyor. Peki ya sonra?

“Babam başlangıçta bu fikre hiç sıcak bakmadı desem? Ben tabii ki vazgeçmedim ve moda tasarımı derslerime babamdan gizli gitmeye başladım. Öyle böyle derken mezun oldum ve kendimi usta isimlerin yanında staj yaparken buldum. Koleksiyon hazırlamanın inceliklerini ve ‘couture’ hakkında pek çok şeyi öğrendiğim bu dönemden sonra kendi ayaklarımın üstünde durmaya karar verdim.”

Kendi ayakları üzerinde: Gülnur Güneş

Jennifer Lopez’den Paris’teki showroom’lara

Kendi ayaklarının üzerinde durmak bir hayli zordur ancak Gülnur Güneş bu konuda da şanslı. Adını taşıyan markasını kurduğu, küçücük bir atölyede hayallerini tasarımlara dönüştürdüğü günlerde Jennifer Lopez ile tanışma şansı yakalamış. Türkiye’ye gelen ünlü yıldız, Gülnur Güneş tasarımı bir deri ceket giymiş. Hemen ardından bir üniversiteden eğitmenlik teklifi almış. Bu da yetmemiş, Paris’te bir showroom’dan koleksiyonlarını sergilemesi için davet gelmiş. Bu noktada dayanamayıp “Farkın nedir?” diye soruyorum.

Haberin Devamı

Gülnur Güneş bir an gülümseyip “Tercih ettiğim renkleri, bu renkleri birbirleriyle kullanma şeklimi, asimetrik kesimlerimi farklı ve heyecan verici bulmuşlar. Ne mutlu ki böyle bir showroom’a ilk kez giren bir tasarımcıya göre yüksek sayıda sipariş alarak çok iyi bir performans sergiledik” diyor. Sonrasında bunun bir ekip işi olduğunun altını çiziyor. Şu anda on kişilik bir ekiple çalışan Gülnur Güneş, bir yandan couture koleksiyonuyla pek çok ülkeden kadının hayallerini gerçeğe dönüştürürken bir yandan Gigii’s adlı genç ve dinamik koleksiyonuyla sosyal medyada sık sık karşımıza çıkıyor.

Ulaşılabilir lüksün en renkli hali

Kendi ayakları üzerinde: Gülnur Güneş

Özellikle sosyal medyanın en çok takip edilen isimlerinden Danla Biliç’in üzerinde sık sık gördüğümüz Gigii’s tasarımları, sadece internet sitesi üzerinden satışa sunuluyor. Marka aynı zamanda YouTube üzerinde yayınını başlattığı ‘Girl Talk’ adlı sohbet serisiyle dijital dünyanın baş döndüren hızına ayak uydurabileceğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Tasarımcının çok sevdiği ve hazırlık aşamasında büyük keyif aldığını söylediği desenler, couture bir koleksiyonda değerlendirilemeyeceği için Gigii’s tasarımlarında hayat buluyor. Elbette bu yeni marka bir yandan da ‘ulaşılabilir lüks’ kıvamında kalarak Gülnur Güneş’in çok daha geniş bir kitle tarafından bilinmesine olanak sağlıyor. Zaten kendisi de bu yeni markayı anlatırken “Benim çok dinamik bir ruhum var ancak herkesin bilip sevdiği couture markam ağırbaşlı olmak zorunda. Bu nedenle desenlerin ön planda olduğu daha hareketli koleksiyonlar ortaya koyabilmek için Gigii’s adlı yeni bir marka yaratmayı tercih ettim” diyor.

Bütün bunlar olurken Gülnur Güneş farklı yerlerde karşımıza çıkmayı sürdürüyor. Bir gün bakıyorsunuz Paris’te bir nehrin üzerinde yüzen yüz metrelik bir podyumda süzülüyor tasarımları, bir gün bakıyorsunuz Nevada’daki Hoover Barajı’nın tepesinde. Yeri geliyor çizgilerin dışına taşıp Tarkan’ı sahnede devleştiren kostümlere imza atıyor, yeri geliyor yardım amaçlı defilelere renk katıyor.

Haberin Devamı

Hayallerinin peşinden gitmeyi tercih eden bu genç tasarımcı, yakın gelecekte çok daha farklı koleksiyonlar, sunumlar ve haberlerle karşımıza çıkmaya devam edeceğe benziyor.

DİĞER YENİ YAZILAR