Beyaz gömleğe atılan imza

Bazı parçalar, bazı tasarımcılarla özdeşleşir. Örneğin Dior denince akla bir ceket gelir, Christian Louboutin kırmızı tabanların efendisidir. Türkiye’deyse benzeri bir şeyi Mehtap Elaidi için söylemek mümkün. Elaidi kadınının tasarım yolculuğunda beyaz gömlek baş köşededir.

Daha önce beyaz gömleği farklı şekillerde yorumlayan tasarımcı, bu defa TONI&GUY ile bir araya geldi. Şehirli kadın ve erkeklerin farklı anlarından yola çıkarak yaratılan beş farklı konsept, bu anlara en uygun olabilecek yaratıcı isimlerle birlikte değerlendirildi. Sonuçta ortaya on beş iddialı görünümden oluşan bir mini koleksiyon çıktı. Mehtap Elaidi’nin beyaz gömlek yolculuğuna ortak olan isimler arasında kimler yoktu ki? Ünlü oyuncu Ezgi Eyüboğlu Yıldırım, klasik güzelliği yansıtmayı tercih ederken vlog dünyasının kraliçesi diyebileceğimiz Duygu Özaslan ışıltısını göstermekten çekinmemişti. Yaratıcılığı farklı şekillerde sunan Dila Tarkan, rahat ve şık duruşuyla öne çıkan Ferhan Şensoy ve sokak stilinden ilham alan Mert Vidinli de bu yaratıcı sürecin önemli parçalarındandı.

Haberin Devamı

Beş ayrı isim tarafından tasarlanan beyaz gömlekler, TONI&GUY saç ekibinin kulisteki uzmanlığı sayesinde yaratılan iddialı saçlar eşliğinde ve Mert Yemenicioğlu’nun stil dolu dokunuşuyla podyumdaydı. Sıra dışı bir performans şovu olarak planlanan defilenin finalinde kimin en çok alkışı aldığınıysa size söylemeyeceğim. Zira ipucunu yazının en başında verdim.

Kardashian gibi kokmak

Kabul edelim ki Kardashian, Jenner ya da Hadid soyadına sahip olmak beraberinde bazı avantajlar getiriyor. Markalarla anlaşmalar yapmak, dünyaca ünlü tasarımcılarla çalışmalara imza atmak ya da her gün başka bir şehirde uyanabilmek bir yana, kendi markanızı kolayca kurabilmek de bu avantajlardan.

Kylie Cosmetics markasıyla fırtınalar estiren ve servetine servet katan Kylie Jenner bu işin öncülerinden sayılsa da büyük ablamız Kim Kardashian da boş durmuyor. KKW Beauty markasını geliştirip bir de geçtiğimiz günlerde KKW Fragrance adlı parfümünü piyasaya sunan Kim, yaptığı rekor satışlarla manşetlerden inmiyor.

Haberin Devamı

Parfümün duyurulduğu gün, hiçbir pazarlama çalışması yapılmadan, 10 milyon dolarlık satış gerçekleştirmesi gerçekten sıra dışı. Kristallerin iyileştirici gücünden ilham alarak tasarlanan ve üç farklı kokuyla kadınlara ‘Kardashian gibi kokmayı’ vaat eden KKW Fragrance, bu soyadların daha çok uzun süre karşımıza çıkacağını bir kere daha ispatlıyor.

Siyah beyaz film gibi biraz

Bu sene üçüncü kez düzenlenen ‘Fashion Film Festival’ sayesinde “Sektörde farklı şeyler de oluyor!” diyebilmenin heyecanını yaşıyorum. Yedinci sanatı moda dünyasıyla buluşturan festivalin hem büyük moda evleri hem de bağımsız marka ya da sanatçılar tarafından hazırlanan filmlere ev sahipliği yapması, yeni bir şeyler söyleme ihtiyacındaki yaratıcı ekipler için olağanüstü bir fırsat sağlıyor.

Festival, iki gün boyunca ücretsiz ve halka açık olarak gösterilen 120 filmin yanı sıra bu sene bir yarışmaya da ev sahipliği yaptı. Sıkı takip ettiğim F KING Magazine’in de yaş günü partisiyle birleşen gecede ödül alan filmleri merak ediyorsanız, festivalin web sitesine doğru keyifli bir yolculuk sizi bekliyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR