Cennetten gelen bir melek

Cennetten gelen bir melek

Her sene farklı bir dönem, trend ya da tasarım fikri üzerinden şekillendirilen Amerikan Kostüm Enstitüsü sergisi, 2018’de bizi yeryüzü ve ilahi güçler arasında bir iletişim kurmaya davet ediyor. Mayıs ayında açılacak ve yıl boyunca ziyaret edilebilecek yeni sergi ‘moda ve Katolik hayal gücü’ başlığını taşıyor.

Elbette gerçek moda meraklıları için bu sergide yer alacak arşiv niteliğindeki tasarımlar bir hayli önem taşıyor. Son yüzyılda Katolik inanıştan ilham alarak tasarlanmış pek çok parça, benzeri şekilde hazırlanmış sanat eserleri eşliğinde sunulmayı bekliyor.

Örneğin 1600’lerde El Greco tarafından yapılmış bir tablo, 1900’lerin ortasında Cristobal Balenciaga tarafından tasarlanmış kırmızı bir pelerini anlamamıza yardımcı oluyor. Bizans döneminden kalma altın bir haç Versace’ye 90’lardaki ışıltısını sağlamakla kalmıyor, bu serginin de bir parçası haline geliyor.

Bir de işin daha magazin ağırlıklı olan MET Gala kısmı var tabii. Her sene farklı bir başlıkta hazırlanan sergiyi kutlamak için efsanevi editör Anna Wintour’un ev sahipliği yaptığı, çok özel davetlilerin katıldığı bir gece düzenleniyor. Giderek daha da önemli bir moda etkinliği haline gelen MET Gala gecelerinde ünlü isimler Anna Wintour’a ev sahipliği konusunda yardımcı oluyor. Yapılan açıklamaya göre MET Gala 2018’in diğer ev sahipleri Rihanna, Amal Clooney ve Donatella Versace.

Haberin Devamı

Bakalım sergiyi geride bırakacak kadar iddialı tasarımlarla kırmızı halıda boy gösteren ünlü isimler cennetten gelen birer meleğe mi dönüşecek yoksa moda severleri yoldan çıkartmaya hazır şeytanlara mı?

En çok dikkat çeken moda markaları

Beş milyondan fazla ürün ve on iki binin üzerinde markayı tarayarak dijital dünyada moda ve trendlerin nabzını tutan Lyst, 2017’nin üçüncü çeyreğinde en çok dikkat çeken markaları bizimle paylaştı. Hem klasikleri hem de yeni yüzleri sıralayan listedeki en çok dikkat çeken on markaysa tek seferde aklınıza gelecek ilk on markadan biraz farklı.

Listenin başında, logo değişikliği ve sokak stilindeki artan gücüyle herkesin dilinde olan Balenciaga var. Demna Gvasalia’nın dijital dönüşüme olan inancı, beklenen sonuçları veriyor gibi. İkinci sırada, bu listede daha önce ardı ardına birinciliği kapan Gucci var. Üçüncü sırada ise son dönemde herkesin dilinde olan Off-White markası var. Daha önce otuz dördüncü sırada yer alan Off-White’ın bu hızlı yükselişi bir hayli dikkat çekici. Listedeki Givenchy ve Valentino gibi markalar yerlerini korurken Saint Laurent yirmi dördüncülükten yedinciliğe, Stone Islan kırk birincilikten sekizinciliğe yükselerek listeyi alt üst etmeyi başarıyor.

Haberin Devamı

Görünen o ki dijital dünyaya ayak uyduran ve doğru isimleri bünyesine katan markalar, çok vakit kaybetmeden emeklerinin karşılığını alıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR