Veda Busesi

Moda dünyasında koltuk savaşlarına aşinayız. Halen pek çok etkili tasarımcı, bir moda evinin koltuğundan diğerine seğirtmek için fırsat kolluyor, geri kalanlar da boşalacak koltukları kapmak için gözünü dört açmış bekliyor. Ancak ilk kez bu kadar naif, planlı ve düzenli bir ayrılığa şahit oluyoruz.

Burberry’nin hem baş tasarımcılığını hem de başkanlığını yürüterek ağır bir yükün altına giren, bu sebeple de son dönem koleksiyonlarında eleştiriler almaya başlayan Chirstopher Bailey, 17 yıllık Burberry hikayesini noktalıyor. Bailey her ne şekilde anılırsa anılsın, markanın tozlu raflardan çıkartıp yeni ve heyecan verici bir şekilde hayatımıza sokan isim. Özellikle son beş sene içerisinde markanın dahil olduğu teknoloji ve sosyal medya odaklı projeler, Bailey’nin öncü ruhunun bir yansıması.

Her ilişki, bitişiyle birlikte tarafları yıpratır. Ancak Burberry, bu yıpranmayı en aza indirgeyecek bir stratejiyle karşımızda. Mart ayı sonuna kadar tasarımcılık görevine devam edecek olan Christopher Bailey, 2018 sonuna kadar da şirketin kendisinden sonraki ekibe geçiş sürecini yakından takip edecek.

Haberin Devamı

Şimdi akıllarda iki soru var. Birincisi, moda dünyasının yaratıcı isimlerinden Christopher Bailey ileride hangi markayla bir araya gelecek? İkincisi, Burberry gibi köklü bir markanın baş tasarımcı koltuğuna hangi güçlü isim oturacak? Cevaplar için birkaç ay beklememiz gerekecek.

Disko geri döndü!

Veda Busesi

Her ne kadar 70’ler veya 80’lerde yaşamasam da bu dönemlerin yaratıcı heyecanını da yansıtan disko kültürü hep dikkatimi çekmiştir. Moda editörü ve stil danışmanı Mert Aslan’ın adL markasıyla bir araya gelerek yarattığı ‘Night Zoom Styled by Mert Aslan’ koleksiyonu da işte bu yüzden beni bir hayli heyecanlandırdı.

2017 Sonbahar/Kış dönemi için hazırlanan ve Mert Aslan’ın sezon trendleriyle ikonik parçaları buluşturduğu koleksiyonda disko etkisi daha ilk parçadan kendisini gösteriyor ve bu etki hiç azalmadan devam ediyor. Jakarlı leoparlar ya da iddialı omuz detayları desem kafanızda bir şeyler canlanacağından eminim. Bir de kadife sıcaklığı ve metalik dokunuş eklenince, müziğin sesini sonuna dek açmayı istemeniz de normal.

Haberin Devamı

Eğer siz de güçlü siluetleri dinamik bir şekilde yansıtan bu parçaları merak ediyorsanız, ‘Night Zoom Styled by Mert Aslan’ diskosuna davetlisiniz.

Dünya turuna davetlisiniz

Veda Busesi

Mevsim değişikliğini bahane edip seyahatlerini seyrekleştirenlere seyahati konu alan, hem de moda dolu bir tavsiyem var. GQ Türkiye ve Emaar Square Mall tarafından gerçekleştirilen ve son dönemde atağa geçen HUGO BOSS tarafından desteklenen ‘Global Traveler’ adlı sergi, sizi bir dünya turuna davet ediyor.

Sergi için spor, iş, medya, eğlence ve tasarım gibi farklı alanlarda öne çıkan isimler seçilmiş. Bu isimler, en çok etkilendikleri şehirden ilham alan kurgularda, HUGO BOSS ürünleriyle yaratılan görünümler eşliğinde fotoğraflanmış. Üstelik fotoğrafların arkasında da pek sevdiğimiz Tamer Yılmaz var.

Alanında başarılı sekiz isim eşliğinde bir dünya turuna çıkmak için 31 Aralık’a kadar Emaar Square Mall Art Centre’a uğrayabilirsiniz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR