Logolar yerini imzalara bırakıyor

Son yılların yükselen trendi logolardan bahsettiğim yazımın üzerinden çok zaman geçmiş sayılmaz. Ancak moda dünyası dur durak bilmiyor, hala güncelliğini koruyan ve etrafımızı saran bu ‘logomanya’ trendi, beraberinde bambaşka bir trendi getiriyor.

Paris’te yakından incelediğim Christian Louboutin İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonunda tasarımcı Bay Louboutin’ın imzasının ve yazısının tasarımlara yansıtıldığını paylaşmıştım. Sonrasındaysa Oscar de la Renta defilesinde tasarımcının ‘imzası’ karşımıza çıktı; hem de pek çok farklı tasarımın üzerinde. Büyütülerek bir desene dönüştürülen imza, elbiseler, gömlekler ve eteklerin üzerinde çeşitli şekillerde kullanılmıştı. Markaların sıklıkla tasarımcı değiştirdiği şu günlerde zamansız bir tasarım edinmek isteyen modaseverlerin bir imzayı üzerinde taşımak isteyip istemeyeceği soru işareti. Örneğin bu sezon Karl Lagerfeld imzası taşıyan Fendi’nin önümüzdeki sezon başka bir tasarımcıyla yoluna devam etmeyeceğinin garantisi yok. Bu nedenle ‘yatırımlık’ olarak nitelendirdiğimiz parçaların üzerinde imza yerine logo görmek hala daha mantıklı olan seçenek. Ancak tasarımcısının adını taşıyan markaların bu yolu denemesinde bir sakınca yok. Yakın zamanda daha sıklıkla karşılaşacağımız ‘imza’ trendini şimdiden sizlere duyurmuş olayım. Belki siz de gardırobunuza imzalı birkaç parça eklemek istersiniz.

Haberin Devamı

Panterin yuvasında

Fransız lüksünün öncülerinden Cartier, ‘Rendez-vous’ adlı baştan çıkarıcı davetiyle Paris’teki en önemli duraklarımdandı. İki kata yayılan sunum alanında beni markanın ikonlaşmış panteri karşıladı. Kadınlar için kürklü çantalar, erkekler için birbirinden şık kol düğmeleri, farklı kokular derken kendimi üst katta bir yatak odasında buldum. Cartier ihtişamını evlerimize taşımamıza imkan veren mumlar, çerçeveler ve aksesuarlarla marka için yeni bir döneme girildiğini anlamam gecikmedi. Hemen ilerideyse bir duvarı kaplayan saat ve mücevher sunumuyla karşılaştım. 100. yaşını kutlayan Tank modeli saatlerin çelik kasalarıyla yakalanan sportif dokunuş, bana bu modelin daha uzun bir süre ikonik statüsünü koruyacağını gösterdi. Durun, henüz bitmedi. Yeni goncalanan kaktüsleri andıran ‘Cactus de Cartier’ koleksiyonu da yakaladığı başarı nedeniyle yeni ve şık tasarımlarla genişlediği için bu duvardaki yerini almıştı. Paris maceramda gözgöze geldiğim Cartier panteri gücünü ve ihtişamını tüm dünyaya göstermeye devam edecek gibi.

Haberin Devamı

Ekim bereketi

Moda dergilerinin Ekim sayıları raflardaki yerini aldı ve kutsal moda ayı Eylül’ün sönük dergi kapaklarına ders niteliğinde göz alıcı kapaklarla bizi heyecanlandırdı. Benim Ekim ayı dergileri arasında iki favorim var. Bir tanesi genç ve güzel oyuncu Bensu Soral’ı kapağına taşıyan Instyle Türkiye. Mavi markasının ‘Glam’ koleksiyonunun yüzü de olan Bensu Soral’ın üzerinde tabii ki bu koleksiyondan parçalar var. Ne yalan söyleyeyim, bu mont raflarda diğer kapaklar arasında parıldıyor ve hemen dikkat çekiyor.

Raflarda parıldayan bir diğer kapak da ikinci favorim olan Harper’sBazaar Türkiye. Jena Goldsack’in Anthony Vaccarello tasarımı YSL elbisesi ve BVLGARI aksesuarları nedeniyle kısa süreli bir kalp sıkışması yaşamış olabilirim. Klasikler arasına girebilecek bu kapakla çıkan Ekim sayısını kaçırmamanızı tavsiye ederim.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR