Moda harikalar diyarında

12-15 Eylül tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşen Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’dan geriye bolca paylaşım, eğlence ve tabii ki bu satırlara taşınan yorumlar kaldı. Bakalım 23 marka ve tasarımcının katıldığı, İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonlarının sergilendiği moda haftası boyunca benim dikkatimi çekenler neler?

- Haftanın açılışı, Ceyda Balaban’ın kreatif direktörlüğüyle hazırlanan özel bir serginin de sunulduğu açılış partisiyle yapıldı. Sergi için bugüne kadar Mercedes-Benz tarafından desteklenen Zeynep Tosun, Gülçin Çengel, Bahar Korçan, Özlem Kaya, Gül Ağış, Hande Çokrak, Mehtap Elaidi, DB Berdan ve Başak Cankeş, markanın ikonik yıldızını yeniden yorumladılar.

- Uzun süredir radarımda olan ve tasarımlarını ilgiyle takip ettiğim Emre Erdemoğlu çok güçlü bir koleksiyonla karşımızdaydı. Aysel Gürel’den ilham alarak hazırladığı erkek koleksiyonundaki parçaların pek çoğunu o anda podyuma fırlayıp giymek istedim. Siyah, kırmızı ve beyazın ağırlıkta olduğu koleksiyon bu sezonun favorileri arasında diyebilirim.

Haberin Devamı

Yeni yüzler ve yenilenenler

- Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında ilk kez izlediğimiz Ümit Kutluk , çiçek ve kuş detaylarıyla zenginleştirdiği tasarımlarıyla doğanın özgürlüğüne atıfta bulundu. İrlanda’da yaşayan tasarımcıyı artık daha yakından takip etmenin zamanı.

- Bu sezon pek çok yeni tasarımcıyla tanışmamızı sağlayan moda haftasında en heyecanlı defile, İstanbul Moda Akademisi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen New Gen oldu. Sekiz genç tasarımcı, abi ve ablalarından rol çalacak kadar iddialı tasarımlarla podyumdaydı.

- Moda Tasarımcıları Derneği başkanlığını da yürüten Mehtap Elaidi , yaşamın bir döngü olduğunu hatırlatan Ve-Da-Ha defilesiyle bizi keyifli bir kutlamaya davet etti. Moda dünyasındaki yolculuğunun ilk yıllarında kullandığı taş baskıları bu sezonda da kullanan Elaidi adeta kendi tasarım döngüsünü bizimle paylaşmış oldu. Podyumun ortasında yer alan ziyafet masasıysa defilenin ardından keyifli bir kutlama alanına dönüştü.

Haberin Devamı

En iyiler

- Pek sevdiğimiz Sudi Etuz markası, aşık olduğumuz bir İlkbahar/Yaz koleksiyonuyla karşımızdaydı. “Dünyayı bir çocuk gözünden görsek nasıl olurdu?” sorusuna cevap arayan ve kızları Dünyam ve Okyanus’tan ilham alan Şansım Adalı, yeni koleksiyonunda pastel mavi, pastel pembe ve fıstık yeşili gibi renkleri öne çıkarmıştı.

- Bir teatral moda performansı olarak sunulan ‘Mercedes-Benz presents Bashaques’ defilesi moda haftasının en ilgi çekenlerindendi. Aşkı ve ölümü sorgulamamıza neden olan defilenin fonunda Aşık Veysel tınıları duymaksa paha biçilemezdi. Bugüne kadar kullandığı iki farklı kalıbı tasarımlarında buluşturan Başak Cankeş’in performansı benim için moda haftası tarihine geçti.

- Neo-romantik tasarımlarına hayran olduğumuz Özlem Süer, sonunda erkekleri de sevindirecek bir adım attı ve İlkbahar/Yaz koleksiyonunda kadın ve erkek tasarımlarını bir arada sundu. Alıştığımız klasik Özlem Süer kadınını yenileyen ve çok daha havalı hale getiren bu koleksiyon moda haftasının kapanışını yaparken dakikalarca alkışlandı.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR