Patron çıldırdı

‘Patron Çıldırdı’ mesajı sanırım bu defa gerçek oldu. New York’un en ünlü mağazalarından Saks Fifth Avenue, bol sıfırlı etiket fiyatıyla bilinen ikonik Hermès çantaları ‘şaşırtıcı’ indirimlerle sunarak çıldırdığını ispatladı. Nasıl mı? Mağazanın ikinci el, az kullanılmış ürünler satan Off Fifth adlı bölümünde Birkin ve Kelly modeli çantalar online olarak satışa sunulmuş. Çantaların etiket fiyatlarıyla indirimli fiyatları arasındaki fark ise sadece 1 liraymış. Havada karada kapılırdı elbette. Ancak sanırım site bizi indirimli satış yaptığına ikna etmek için göstermelik de olsa bir indirim uygulamayı tercih etmiş. Başka bir yerde görsem şaka olduğunu düşünürdüm ancak söz konusu Saks Fifth Avenue olduğunda sadece ‘Patron Çıldırdı’ diyebiliyorum.

‘Yaza merhaba!’ partisi

Geçtiğimiz hafta Tepebaşı’nda yer alan İngiltere Başkonsolosluğu’nda pek keyifli bir davete katılma şansım oldu. İngiliz Ticaret Odası’nın 130. yılı şerefine verilen ve yazı karşılayan bahçe partisi farklı sektörlerin önde gelen isimlerini ve sosyetenin ünlü isimlerini buluşturdu. Açıkçası İngilizlerin parti ve davet gibi konulardaki şıklık hassasiyetini davetlilerin pek çoğunda göremedim. İngiliz kadınların özel davetlerde tercih ettiği şapka veya saç aksesuarları bize halen yabancı bir konu sanırım. Çok şükür partide podyum gösterileri sunan TONI&GUY sayesinde biraz moda ve stil konuşma şansımız oldu. Londra kökenli saç bakım ve şekillendirme markası TONI&GUY tarafından hazırlanan ve farklı dönemlere göndermeler yapan saçlar, yine dönemlere özgü görünümlerle tamamlanmıştı. Podyumda gördüğümüz parçalarsa Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı olarak da görev yapan tasarımcı Mehtap Elaidi’ye aitti.

Haberin Devamı

Yaz bitmeden bitmesi gerekenler

- Örgü ya da halat gibi garip malzemeler kullanılarak hazırlanan sandaletlere veda edebilir miyiz? Bu sandaletler çok konuşulsa da ayakta estetik bir duruş sergilediklerini düşünmüyorum. Ayrıca ıslanıp kurudukça yosun tutacaklarını düşünen bir tek ben olamam herhalde?

- Sadece Instagram fotoğraflarında kullanılan yuvarlak plaj havlularına da uzak diyarlara doğru keyifli bir yolculuk diliyorum. Hiçbirimiz tıklım tıkış plajlarda o kadar yer kaplayan havlularla rahat edemeyiz, değil mi? Evet, desenleri ve renkleriyle dikkat çektiklerini kabul ediyorum ancak tatil döneminde biraz daha pratik olmayı tercih edebilirim.

Haberin Devamı

- Her ne kadar son birkaç yıldır sahillerimizde pek popüler olsa da şu kola bacağa mesaj yazdırma olayının pek esprisi kaldığını söyleyemem. Onun yerine sezon trendi olan mesaj kaygılı mayoları tercih etmeye ne dersiniz? ‘Sahil Güvenlik’ filmini yeniden andığımız şu günlerde üzerinde ‘Hayat Öpücüğü’ yazan bir mayo, sırtınıza boyatacağınız kamyon arkası cümlelerden çok daha havalı durabilir.

DİĞER YENİ YAZILAR