Mücevherler ayağınıza geldi

Mücevherler ayağınıza geldi

Hepimizin bir şekilde kulağına çalınan ‘overlok makinesi ayağınıza geldi’ cümlesi, aslında bir pazarlama harikası değil mi? Bir hizmeti müşterisinin ayağına getirmek, belki de dünyanın en eski iş fikirlerinden birisi. Ancak zaman zaman basitliği elden kaçırıyor, karmaşık sistemlerin esiri oluyoruz.

Pek çok markanın ders alması gereken bu satış stratejisi, okyanusun ötesinde, ta Miami’de bir markaya ilham vermiş ve ortaya mobil dükkanlar çıkmış. Evet, bu bir ilk değil. Pek çok markanın kısa dönem açık kalan veya belirli etkinliklerde karşımıza çıkan mobil dükkanları mevcut. Ancak Miansai’nin hikayesi biraz daha farklı.

Markanın kurucusu Michael Saiger bir gün açık arttırma sitelerinden birisinde eski tip üç tekerlekli bir kamyonetin satışta olduğunu görmüş ve aklına ürünlerini bu araçta satmak gelmiş. Fikrini henüz tamamlayamadan geliştirmiş ve toplamda altı farklı araçtan oluşan bir mobil dükkanlar zincirine sahip olmuş.

Binlerce lira değerindeki tasarımların sokakta satılması size garip gelebilir. Ancak Saiger, bu hamlesiyle markanın görünürlüğünü arttırdığını ve elbette satışlarında ciddi bir değişiklik olduğunu söylüyor. Plajlar, havaalanları, ünlü caddelerin köşe başları derken mobil dükkanlar Instagram’da da sıklıkla paylaşılıyor.

Haberin Devamı

Küçük bir yatırım ve dünyanın en eski iş fikirlerinden birisinin bir markayı hızla ileri taşımasını izlemek keyif verici değil mi?

Mücevherler ayağınıza geldi

Oyuncak bebek Gigi

Geçtiğimiz hafta dijital dünyada konuşulan tek bir ünlü vardı: Gigi Hadid. 22 yaşındaki yıldızın konuşulma nedeniyse ne bir moda çekimi ne de bir röportajdı. Bir markanın etkinliğine katılmak için evinden çıkarken görüntülenen Hadid, kombini sayesinde manşetlere taşındı.

Şu ana kadar adını bile duymadığımız KREIST markasına ait pembe pantolon ceket ikilisi, Hadid’in stil liginde yeni bir kategoriye yükseldiğini ispat etti. Bir süredir adını duyduğumuz ‘millenial pink’ yani ‘milenyum çağı pembesi’ rengindeki bu kombin, pek çok açıdan o kadar doğru bir tercihti ki bana yorum yapacak bir şey bırakmadı.

Haberin Devamı

Hadid’in kendi zevkine göre inceltilen diz bölümü, paçaların genişliğine vurgu yapılmasını sağlamıştı. Orijinal tasarımda yer alan püsküllerin bazıları, yine Hadid’in isteğiyle çıkartılmıştı. Baştan aşağıya pembe çok riskli bir seçim olsa da Gigi Hadid günün sonunda kazanan taraftı.

Sonunda satışta

Bir süredir merakla beklediğimiz Louis Vuitton X Supreme kapsül koleksiyonu sonunda satışa çıktı. İki kült markayı buluşturan koleksiyon ilk olarak dünyanın seçili merkezlerinde açılan ‘pop-up’ mağazalarda moda severlerle buluştu.

Binlerce kişinin sırada beklediği, sadece kısıtlı sayıda ürünün satışa sunulduğu bu pop-up mağaza sistemi, online alışveriş sevdalılarını biraz üzse de bu kadar önemli ve çok konuşulan bir koleksiyon için başka bir satış şekli düşünülemezdi.

Mücevherler ayağınıza geldi

New York sokak kültüründen ilham alan koleksiyon 21 Temmuz’a kadar Miami, Londra, Tokyo gibi şehirlerde satışta. Eğer tarihe geçecek bir koleksiyondan ufacık bir parça bile sizinle olsun isterseniz, acele etmelisiniz.

DİĞER YENİ YAZILAR