Centilmenler yarıştı

Siz bu satırları okurken, ben Milano’da gerçekleşen ve erkeklerin stil dünyasına yeni bir bakış kazandıran Milano Erkek Moda Haftası’nda bir defileden diğerine koşturuyor olacağım. Elbette defile ve etkinliklerle ilgili notlarımı önümüzdeki günlerde paylaşacağım. Ancak öncesinde, İtalya’nın başka bir şehrinde, Floransa’da gerçekleşen Pitti Uomo fuarından birkaç haberle karşınızdayım.

Her sezon iddialı stilleri ağırlayan, erkeklere özel pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan ve giderek daha geniş kitlelere ulaşan Pitti Uomo, bu sezon da pek çok trendi yakından takip ettiğini gösterdi.

Örneğin son birkaç aydır moda dünyasını bir hayli meşgul eden IKEA çılgınlığı, Floransa’ya da sıçradı. Fuar katılımcılarının fotoğraflanabilmek için her şeyi denediğini biliyordum ancak klasik şıklığın kuralları arasına IKEA logolu kemer ve askıların girmesi beni bile şaşırttı.

Erkek koleksiyonunu Pitti Uomo kapsamında sergileyen J.W. Anderson ise yeni bir işbirliğinin duyurusunu yaparak hepimize sürpriz yaptı. Bir süredir eski popüleritesini arayan Converse ile bir araya geldiğini açıklayan genç tasarımcının Sonbahar’da satışa sunulacak koleksiyonu için heyecan dolu bekleyiş başladı.

Haberin Devamı

Floransa’daki bir diğer ilginç deneyimse Christian Louboutin’dan geldi. Marka, 90’lı yılların sonunda ortaya çıkan ve artık bir spor olarak kabul edilen bisiklet polosunu sahiplenerek bir turnuva düzenledi. Farklı ülkelerden gelen, üçer kişiden oluşan sekiz bisiklet polosu takımına ev sahipliği yapan turnuvada yer alan oyuncuları kıskanmak serbest. Neden mi? Çünkü bütün oyuncular, Christian Louboutin Sonbahar/Kış 2017 koleksiyonunun öne çıkan modeli Aurelien spor ayakkabılar giymişti. Bakalım spor dünyasıyla ilişkilerini günden güne sıkılaştıran ve ilk kez Pitti Uomo’ya katılan Bay Louboutin’ın bir sonraki hamlesi ne olacak?

Güzellik içten gelir

Son dönemde yurt dışında giderek popülerleşen ‘güzellik içten gelir’ söylemi, Türkiye’de de yankılanmaya başladı. Sağlık ve iyi yaşam gibi konuları radarına alan popüler güzellik markaları, her ürününü bu ‘iç güzelliği’ söylemine göre yeniden yorumlar oldu. E vitaminiyle cildi besleyen allıklardan tutun da envai çeşit vitamin içeren maskelere kadar pek çok yenilikle karşılaştığımız bu dönemde işin bir adım öteye götürülmesi de kaçınılmazdı.

Haberin Devamı

Güzellik markalarının sunduğu gıda takviyeleri ve süper besinlerle desteklenmiş atıştırmalıklar, moda severlerin yeni gözdesi. Türkiye’de bu trendin öncüsüyse ünlü vlogger Sebile Ölmez oldu.

YouTube kanalında yüz binlerce kadına ulaşmayı başaran ‘güzellik gurusu’ Sebile Ölmez, geçtiğimiz günlerde ‘Beauty Bar’ isimli sağlıklı atıştırmalığı piyasaya sürdü. İçerisindeki tohumlar ve çekirdeklerden gelen yağ, vitamin ve mineraller sayesinde cilt bakımına destek olduğu söylenen bu atıştırmalıkların ne kadar ilgi gördüğünü söylememe gerek yok sanırım. Bu trendin nereye doğru gideceğini ve önümüzdeki dönemde nelere dönüşeceğini kestirmek güç olsa da ben yakından takip etmeye devam edeceğim.

DİĞER YENİ YAZILAR