Alexa Chung ile yeniden tanışın

Alexa Chung, moda dünyasında çok az kişiye nasip olacak bir statüye sahiptir. Ne yapsa beğenilir, ne yapsa özenilir. Hep havalıdır, hep ‘o kız’ olarak anılır. Tabii ki uzun süre bu tür bir ilgiye mazhar olan her ünlü gibi Alexa da kendi markasını kurma yolunu seçmiş. Kendi adını verdiği markayı bir moda haftası kapsamında değil de tek başına düzenlediği etkinlikler serisiyle tanıtan Alexa Chung, ilk koleksiyonunu oluşturabilmek için altı kişilik bir tasarım ekibiyle çalışmış. Elbette koleksiyondaki her parçayı en ince ayrıntısına kadar kontrol ederek. Bu sayede koleksiyonun en ‘Alexa Chung’ hale gelmesini sağlamış.

Benim için bu koleksiyon, tasarım dünyasına yeni bir fikir sunmuyor. Her ne kadar Alexa tasarımlarının ‘New York’tan yolu geçmiş, İngiliz nüktedanlığından vazgeçmemiş Parizyen bir şıklık’ vaat ettiğini söylese de ben devasa bir Alexa Chung gardırobundan ötesini göremedim.

Eğer bir stil ikonunu, üzeri sloganlı dümdüz bir tişörte 600 lira verecek kadar sevebilecekseniz, bu koleksiyon size yeni bir şeyler söyleyebilir. Ancak ben bu koleksiyonu Alexa’yı dergi kapaklarına taşıyacak ve moda dünyasındaki yerini sağlamlaştıracak stratejik bir adım olarak görmeye devam edeceğim.

Haberin Devamı

Kimono yazı

Geçtiğimiz sene nereye baksak pijama takımları görüyorduk. Rahat ancak şık bir alternatif olarak benimsenen ve ev partilerinden kırmızı halılara taşınan pijama trendi, hepimizi etkisi altına almıştı. Bu sene, rahatlığı bir adım daha öteye götürmeye hazır olun.

Kimonolar, bu yazın en büyük trendi olacak. Pek çok markanın yaz koleksiyonunda kendisine sağlam bir yer edinen kimonolar, birbirinden iddialı desenlerle hayatımıza girecek. Eğer siz de bu trende ayak uydurmak istiyorsanız ve Türkiye’deki alternatifleri merak ediyorsanız İpek Kıramer, Gülçin Uzunalan ve Dahlia Bianca gibi markalara göz atabilirsiniz.

Vetemens isyanda

Son birkaç sezondur köklü moda markalarından daha çok adını duyduğumuz genç ve asi marka Vetements, moda endüstrisinin kalıplarını bir bir yıkmaya devam ediyor. Koleksiyonlarını bugüne kadar farklı formatlarda sunan ve yoğun ilgi gören marka, artık defile düzenlemeyeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Kimi zaman milyonlarca dolar harcanarak düzenlenen defileleri gereksiz bulduğunu söyleyen tasarımcı Demna Gvasalia, bu kararı almasını yaşam stilimizin değişmesine bağlıyor. Düzenledikleri bir defilede konukların çoğunun tasarımları incelemek yerine sosyal medya paylaşımı yaptığını gören Gvasalia, klasik sistemdeki defile anlayışının eskide kaldığına inanıyor.

Defile düzenlemeyecek olsa da markanın moda sahnesinden kaybolmaya niyeti yok. Her sezon yeni koleksiyonlar sunmaya devam edecek Vetements’ın bundan sonraki adımı yıllık bir takvimden bağımsız özel görüşmeler düzenlemek olacakmış. Düzene ayak uydurup tükenmek yerine kendi kurallarına göre oynamayı seçen markanın bu cesur duruşu, pek çok markayı peşinden sürükleyeceğe benziyor.

DİĞER YENİ YAZILAR