Antik Yunan esintisi

Her defilesiyle bizi farklı ülkelere veya zamanlara ışınlamayı başaran, günlerce hatta aylarca konuşulan Chanel, 2018 Cruise defilesi için çok tanıdık bir rota seçmişti: Antik Yunan. Daha önce Havana, Seul, Dubai gibi şehirlerde düzenlenen defilelerin ardından yeniden Paris’e dönen ve Grand Palais içerisinde bir Yunan rüyası yaratan defile, son dönem defilelerinden biraz farklıydı.

Podyumda görmeye alıştığımız Kendall Jenner, Gigi Hadid ve Bella Hadid gibi sosyal medyanın yıldızı olan modeller bu defilede kendisine yer bulamamıştı. Bunun nedeni birkaç gün önce gerçekleşen Met Gala nedeniyle bir takvim çakışması yaşanması mı yoksa kızlarımızın gözden düşmesi mi anlamak için henüz erken.

Defilenin bir diğer farklı yanı da bir ülkeyi veya şehri konu almasına rağmen Paris’te gerçekleştirilmesiydi. Karl Lagerfeld, konuklarını Atina’da ağırlamak yerine defile alanını antik bir Yunan kentine çevirmişti.

Chanel 2018 Cruise koleksiyonunda dikkatimi çekenlerse şöyle: göz alıcı neon aksesuarlar, henüz geri dönmelerini pek istemediğim gladyatör sandaletler, masallardan çıkmış bir görüntü yaratan saç bantları ve plajlarda bütün bakışları üzerine toplayacak işlemeli şeffaf kaftanlar.

Haberin Devamı

Bütün hayatını modaya adamış Karl Lagerfeld bu kadar tekrarlanmış bir temayı kullanarak neyi hedefledi bilmiyorum ancak sağlam bir planı olduğundan eminim.

Yeni sezon alışverişi

Eğer havanın da ısınmasıyla birlikte gardırobunuza yeni parçalar ekleme telaşına düştüyseniz, size çok keyifli bir önerim var. Farklı ve yaratıcı markaları bir araya getiren ZEST ISTANBUL etkinliklerinin yenisi önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.

Rumisu, Evren Kayar, Mehry Mu, Der Liebling ve Misela Istanbul gibi markaların yer aldığı etkinlikle ilgili yenilikleri keyifli bir kahvaltı davetinde bizimle paylaşan ZEST ISTANBUL ekibi bir hayli heyecanlıydı. Eğer siz de bu heyecana ortak olmak isterseniz 12-13 Mayıs tarihlerinde Raffles Istanbul Zorlu Center’da gerçekleşecek bu alışveriş etkinliğine uğrayabilirsiniz.

Büyük buluşma

Biri güzellik dünyasının öncüsü, bir diğeri moda dünyasının en çok bilinenlerinden iki marka; tabii ki ikisi de Fransız. Konumuzsa dikkat çekici bir iş birliği.

Haberin Devamı

Önümüzdeki sezon Paris moda haftasının resmi destekçilerinden birisi olacak L’Oréal Paris, eş zamanlı olarak Balmain’in yaratıcı yönetmeni Olivier Rousteing tarafından hazırlanacak bir kapsül koleksiyonu satışa sunacakmış. On iki yeni ruj rengiyle karşımıza çıkacak iş birliğiyle ilgili detaylar henüz açıklanmasa da Rousteing’in bu çalışmayla ilgili yorumu bir hayli önemli.

Tasarımcı, Balmain gibi markaların sunduğu lüks hissiyatını her kadının ulaşabileceği bir şeylere çevirmeyi sevdiğini söylemiş. Açıkçası bu iş birliğinin sonuçlarının yine de çok hesaplı ürünler olacağını sanmıyorum. Bu nedenle ‘her kadının ulaşabileceği’ şeyler göreceğimizden şüpheliyim. Ancak daha önce H&M gibi markalarla bir araya gelerek modanın demokratikleşmesine katkıda bulunan Rousteing’in bu tutumunu sevdim. Bakalım kadınlar da bu iki Fransız markanın buluşmasıyla ortaya çıkacak ürünleri sevecek mi?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR