Çalışanların hayalindeki markalar

Moda sektörünü yakından takip etmemizi sağlayan Business of Fashion adlı yayın, 2017 yılının ‘en iyi işvereni’ markaları sıraladığı bir liste yayınladı. Listedeki bazı markalar hepimizin sıklıkla alışveriş yaptığı ünlü moda markaları, bazıları henüz ülkemizde faaliyet göstermeyen dünya devleri, bazılarıysa bulundukları ülkede öne çıkan dijital girişimler.

Business of Fashion bu listeyi 190’dan fazla markanın 2 bin 600’ün üzerinde çalışanı ile görüşerek oluşturmuş. Liste hazırlanırken markaların çalışanlarına sunduğu imkanlar, şirket kültürü ve çalışma ortamı, yönetim şekli gibi farklı konular değerlendirilmiş. Sonuçta 16 moda markası listelenmiş.

Hızla değişen trendlere en iyi ayak uyduran markalardan Zara, çalışanlarına iyi imkanlar sağladığı için öne çıkan markalardan. Yapılan araştırmaya göre, eğer bir çalışan olarak bu hızlı çalışma düzeniyle başa çıkabiliyorsanız, karşılığını da en iyi şekilde alıyormuşsunuz.

Şirket kültürüyle öne çıkan markalar arasında sıralanan Tommy Hilfiger ise çalışanlarının birbiriyle kaynaşabileceği pek çok etkinlik düzenlemenin yanı sıra değişim ve gelişime açık bir yapıyla çalışanların beğenisini topluyormuş.

Haberin Devamı

Önümüzdeki günlerde Çamlıca’daki Emaar Square Mall içerisinde açılacak olan Galeries Lafayette de listenin ‘çalışanlarını sürekli geliştiren’ markaları arasında. Personelinin bireysel katkıları sayesinde iş hacmini genişleten, bu sayede çalışanlarını sürekli olarak bir adım öteye taşımayı hedefleyen marka, çalışanlarının tutkusuyla büyüdüğünü söylüyormuş. Ben 16 markadan oluşan listeyi gördüğümde, ilk olarak dikkatimi çeken şey hepimizin hayran olduğu bazı lüks moda markalarının bu listede yer almamasıydı. Sanırım bu markalarda ‘dışı seni, içi beni yakar’ durumu söz konusu.

Business of Fashion tarafından hazırlanan listedeki diğer markalarsa şöyle:

Nordstrom, LOEWE, Cotton on Group, Calvin Klein, Warby Parker, adidas, Berluti, Gucci, Farfetch, H&M, Levi’s, Zalando, Gap.

Met Gala geliyor

Amerika’nın en büyük sanat müzesi olarak bilinen Metropolitan müzesi yararına düzenlenen gala gecesi, yani bizim bildiğimiz adıyla Met Gala, yarın gece gerçekleştirilecek. Her sene Mayıs’ın ilk Pazartesi gecesi bizi ekran başına kilitleyen gala, moda takviminde kendine has bir yere sahip ve en az moda haftaları kadar dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

2017 yılında müzede yer alacak serginin konusu ünlü tasarımcı Rei Kawakubo ve efsaneleşmiş markası Commedes Garçons. Bu da demek oluyor ki Met Gala’ya katılacak ünlü isimleri birbirinden iddialı ve yaratıcı tasarımlar içerisinde göreceğiz.

Daha önceki senelerde Met Gala’da öne çıkan bazı isimleri ve giydikleri parçaları hatırlayarak geceye hazırlık yapalım:

DİĞER YENİ YAZILAR