Hem stil sahibi hem çevreye duyarlı

Modanın sadece tüketmek değil, bir yandan da tüketilenden yeni şeyler yaratmak olduğuyla ilgili örnekleri fırsat buldukça sizinle paylaşmaya çalışıyorum. Bu alandaki en çalışkan markalardan olan H&M’in ardı ardına sunduğu koleksiyonlar ve düzenlediği etkinlikleri görünce, sürdürülebilirlik çabasının en yeni örneklerini aktarmak istedim.

H&M’in ‘Conscious Exclusive’ adını verdiği yeni ‘sürdürülebilir’ koleksiyonu, geçtiğimiz günlerde seçili mağazalarda ve online’da satışa çıktı. Sıkı bir aktivist olan Natalia Vodianova’nın yer aldığı reklam kampanyasıyla birlikte koleksiyondaki parçalarla ilgili detayları açıklayan H&M, bir kere daha bizi şaşırtmayı başardı. Örneğin toz pembe, uçuş uçuş kıvrımlarıyla dikkat çeken bir elbise, deniz kenarında biriken atık maddelerin geri dönüştürülmesiyle elde edilen özel bir tip polyester kullanılarak üretilmiş. Balıkçı ağlarından çantaya, cam kırıklarından küpelere; pek çok farklı atık, markanın gayretleri sonucu birbirinden şık tasarımlarda yeniden hayat bulmuş. Bir hayli iddialı parçaların yer aldığı koleksiyon, hem çevre dostu alışkanlıklara sahip olup hem de özel gecelerde stilini konuşturmak isteyenler için birebir, benden söylemesi.

Haberin Devamı

Çevre dostu alışkanlıklardan bahsetmişken, markanın bir diğer girişimini de buraya not düşeyim. Moda severler, H&M’in sürdürülebilirlik gayretinin bir parçası olan ‘Değiş Tokuş’ noktalarına gelerek artık kullanmadıkları kıyafetlerini geri dönüştürebileceklermiş. Bu noktalara getirilen kıyafetlerin karşılığında toplanan puanlar, yeni alışverişlerde kullanılabilecekmiş.

H&M Conscious Değiş Tokuş marketi takvimi:

Capitol AVM 21 Nisan’dan 1 Mayıs’a kadar

İstinye Park AVM 21 Nisan’dan 1 Mayıs’a kadar

Bomonti Bit Pazarı 30 Nisan ve 7 Mayıs tarihlerinde

Bomonti Organik Pazarı 29 Nisan ve 6 Mayıs tarihlerinde

Mutfakta biri mi var?

Dolce & Gabbana tasarımı mutfak aletleri, geçen haftanın en çok konuşulanları arasındaydı. Aslında bu koleksiyonun bir gün karşımıza çıkacağını çoktan anlamalıydık. Makarna şeklindeki küpeler, üzerinde domates ve biber gibi sebzeler olan ayakkabılar derken Domenico Dolce ve Stefano Gabbana’nın mutfağa olan düşkünlüğünü fark etmeliydik. Koleksiyonlarında olduğu gibi reklam kampanyalarında da mutlu, keyifli, yiyen, içen, eğlenen, kocaman bir Sicilyalı aileyi yansıtmayı seven ikilinin son marifeti, sonbaharda mutfaklara girecek olan mutfak aletleri. Tabii ki yine Sicilya renkleri ve dokularıyla bezenen bu su ısıtıcısı, tost makinesi, hamur karıştırma makinesi ve buzdolabı gibi mutfak aletlerine normalin çok daha üzerinde bir para harcamayı düşünürseniz, önümüzdeki sonbaharı beklemelisiniz.

Haberin Devamı

Giderek daha güçlü

Yakın çevremizden çıkıp dünyaya açılan markalardan birisi, 5th Position, ünlü moda yayınlarında karşıma çıkmaya devam ediyor. Son olarak çok takipçili bir moda sitesinin ‘önümüzdeki yazın plaj trendleri’ haberinde kendisine havalı bir yer bulan markanın Spotify gibi farklı dijital kanallardaki hareketlenmeleri de gözümden kaçmadı. 2015 yılında iki kafadarın kurduğu bu genç marka, giderek daha da güçleniyor. Eğer hala keşfetmediyseniz, 2017 yazında kesin karşınıza çıkacaklar, eminim.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR