Moda dolu bir hafta

Geçtiğimiz haftayı takvimimdeki onca nota bakıp İstanbul’un farklı köşelerinde koşuşturarak geçirdim. Ardı ardına paylaşılan hikayeler, yanak yanağa çekilen selfie’ler derken pek çok yeniliği duyurabilmek için şekilden şekile girdim. Şimdiyse bir kere de sizinle birlikte geçen haftanın olup bitenlerine göz atalım istedim

Birlikte daha güçlü

Türkiye’nin önde gelen moda yayınlarından ELLE, şehrin en yenilerinden Fairmont Quasar Istanbul’da iki güne yayılan bir alışveriş etkinliği düzenledi. Bir yanda ELLE dergisi editörlerinin seçkisinde yer alan birbirinden keyifli ve stil sahibi markalar satış yaparken diğer yanda moda dünyasının öncü isimlerinin söyleşileri vardı.

Dilek Hanif ve Tuvana Büyükçınar gibi Türk moda camiasının ağır toplarını, 5th Position, Fonfique ve Derya Açıkgöz gibi yenilikçi markalarla bir araya getiren ‘ELLE Edit’ adlı etkinliğin önemli yanlarından birisi, sadece kıyafetler üzerine yoğunlaşılmamasıydı. Aksesuar, dekorasyon ve kırtasiye gibi alanlardan seçilmiş markalar arasında benim ilk kez tanıştığım ve sizin de keşfetmenizi önereceklerimse şöyle: Zerender’s Umbrella adlı tasarım şemsiye markası, Seasons & Stories adlı vintage aksesuar markası, Jeevels & Co adlı mücevher markası, Luss İstanbul adlı merserize çantalar üreten aksesuar markası.

Haberin Devamı

Moda dünyasına hareket getiren, yeni markalara görünürlük sağlayan, sıcak satış imkanı sunan ve birlikten kuvvet doğuran bu tür etkinliklerin artmasını bekliyorum.

Çiçek gibi kutlama

Ünlü Fransız bakım markası Nuxe, artık bir efsane haline gelen kuru yağının yeni yaşını çiçeklerle dolu bir etkinlikte kutladı. Üstelik markanın ilk ürünü ve aslında ilk büyük başarısı olan Huile Prodigieuse adlı kuru yağ, 25 yıllık tarihinde ilk kez formülünü yeniledi.

Tsubaki yağı ve argan yağı gibi yeni içeriklerle zenginleşen bu ikonik yağın yeni yaş kutlaması da tabii ki ferahlığın ve tazeliğin hakimiyetindeydi. Kasvetli ve yağmurlu bir İstanbul gününde çiçeklerle bezeli rengarenk bir kutlama hepimize çok iyi geldi.

Da Vinci’nin şifresi

Haberin Devamı

Hava kararıp da şehir biraz daha gizemli hale geldiğinde, bu gizemi dağıtmak için soluğu Sunset’te aldık. İsviçreli lüks saat üreticisi IWC Schaffhausen’in geçtiğimiz aylarda tamamen yenilediği Da Vinci koleksiyonuna özel olarak hazırlanan gece bir hayli kalabalıktı. 80’lerin öne çıkan saat modellerinden izler taşıyan ancak bir yandan da aradan geçen bunca zamana rağmen hala ‘güzel’ kalabilen bu saatleri görünce, Da Vinci şifresine yapılan gönderme çok daha anlamlı hale geldi. Çünkü davetliler, zamanın güzellik kodlarını çözmek konusunda bir hayli hevesliydi. Tabii dans etmek konusunda da.

Ayakkabı ve çanta tutkunlarına

“Etkinlikleri boş ver, ben evimin rahatlığında alışveriş yapmak istiyorum” diyenleri de unutmadım. Hazır yeni sezon gelmişken gardırobunu yenilemek isteyenler için Boyner’in düzenlediği ‘Ayakkabı Çanta Festivali’ kaçırılmayacak bir fırsat. 9 Nisan’a kadar devam edecek bu festivalde yüzlerce markanın birbirinden şık ayakkabı modellerini özel indirim fırsatlarıyla bulabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Ben online mağazada epey bir gezip dolaştım ve yaz için kendime uygun birkaç sırt çantası seçtim. Siz de eğer hızla yaklaşan yaz için hazırlıklara başladıysanız Boyner Ayakkabı Çanta Festivali’ne göz atabilirsiniz.

DİĞER YENİ YAZILAR