Online alışveriş atılımı

Ne yalan söyleyeyim, 2017’de olmamıza rağmen online satış yapmayan markaları biraz garip buluyorum. Yumurtadan deterjana kadar her şeyi birkaç tıkla kapımıza kadar getirebiliyorken en sevdiğimiz markalara online olarak ulaşamamak, büyük bir eksiklik gibi geliyor.

Elbette lüks moda markalarının mağazada yaşattığı deneyimi online dünyada yaşamak mümkün değil. Sonuçta hepimiz o ışıl ışıl mağazalara girmeyi, gereğinden fazla ilgili satış danışmanlarına sayısız soru sormayı, bazı parçaları defalarca denemeyi, sonrasında da elimizde çok sevdiğimiz bir markanın logosunu taşıyan alışveriş torbalarıyla sağda solda gezmeyi çok seviyoruz.

Ancak kimi zaman da bazı şeylerin parmak ucumuzda olmasının kolaylığını yaşamak istiyoruz. Geçtiğimiz yıl Zara, birkaç gün önce H&M derken pek çok hızlı moda markası online alışveriş trendini yakaladı. Sıra, lüks markalarda. Örneğin Céline, bu sene içerisinde online mağazasını açacağını duyurdu. Yaratıcı yönetmen olarak markanın direksiyonunda bulunan Phoebe Philo bu karardan rahatsız olsa da LVMH grup, online alışveriş trenini kaçırmak istemiyor. Evet, grup pek çok markası için bu atılımı yapmakta geç kalmış olsa da bu seneyi harekete geçme senesi olarak ilan etmiş. Hatta kulislerde markalar için ayrı ayrı online mağazalar açmak yerine tek bir site üzerinden bütün markalara erişilebilecek bir model kurulacağı da konuşuluyor.

Haberin Devamı

Umarım lüks alışveriş deneyimini dijital dünyaya taşımanın bir yolu bulunur ve hem mağazadaki eşsiz lüks deneyimi hem de hızlı ve kolay sipariş verebilme keyfi ortak noktada buluşur.

Gucci zamanı

2000’lerin başında Tumblr paylaşımlarında hayat bulan fotoğraf altına komik mesaj yazma trendi, Gucci’nin saat koleksiyonu için yeniden yorumlandı. Kısaca #TFW olarak bilinen, Türkçe’ye ‘belirli bir anda hissedilenler’ diye çevirebileceğimiz içeriklerde bir Gucci saat üzerinden hikayeler anlatılıyor. Örneğin bir klasik tabloda resmedilmiş kadın figürünün koluna markanın en güncel saat modellerinden birisi yerleştirilmiş. Görselin altındaysa ‘Yeni bir saat aldığında ancak gösterecek kimsen olmadığında...’ yazıyor. Bu eğlenceli yaklaşım, lüks bir markanın milenyum çocuklarına ulaşma çalışmalarının yeni bir adımı olarak görülebilir. Benim Gucci ile ilgili tek merak ettiğim konu, acaba internetin sonsuz dünyasında girilmedik site, yıkılmadık klişe, yapılmadık proje bırakıp bırakmayacakları.

Haberin Devamı

Trend alarmı: Metal tırnaklar

Son bir haftada en az üç arkadaşımda karşılaştığım metal tırnaklar, bangır bangır gelen bir trendin habercisi olabilir mi? Hem de eskiden sadece güzellik salonlarında birkaç farklı işlem sonucunda elde edilebilen bu tırnaklar artık tek bir ojeyle yaratılabilecekken .

Evet, yanlış okumadınız. Tırnaklarınızda sıvı metal görünümü yakalamak için artık sadece bir kat oje sürmeniz yeterli olacak. Ciaté London markası, üç yıllık bir çalışmanın sonucunda ek bir işlem gerektirmeyen bu ojeyi üretmiş ve yakında satışa sunacakmış. 2017 trendlerine hızlı bir giriş yapabileceğiniz bu ojeyi alışveriş sepetine eklemek içinse biraz daha bekleyeceksiniz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR