Hayallere kavuşturan trend

Geçtiğimiz yaz trend listelerini alt üst eden ve kadınların favori aksesuarları arasına giren saç küpeleri, yazın yaklaştığı şu günlerde yeniden radarımızda. Ben bu trende ilk başlarda anlam verememiştim; ancak, sonrasında çevremde güzel uygulamalarını gördükçe havalı bulmaya başladığımı itiraf etmeliyim.

Stilinizi saçlarınıza taşıyabileceğiniz bu saç küpeleri (ya da bazılarının deyimiyle saç yüzükleri) markaların da dikkatinden kaçmadı tabi. Bazı saç bakım ve şekillendirme markaları, kendi isimleriyle saç küpeleri üretti. Bazılarıysa daha faydalı projelere imza attı. Tıpkı ‘Gliss ile Desteğin Yeter, Hayallere Güç Ver’ projesi gibi.

Gliss markası düşünmüş, taşınmış ve kadınların özgün duruşlarını yansıtmalarını sağlayan saç küpesi trendini, özgür ruhlarla buluşturmuş. Ayşe Kucuroğlu, Aslışah Alkoçlar, Başak Dizer Tatlıtuğ, Yasemin Özilhan ve Ayşe Tolga gibi ünlü kadınların tasarladığı saç küpeleri, Watsons mağazalarında satışa sunulmuş. Bu satıştan elde edilecek gelirse İstanbul Kültür Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Yaratıcı İş Fikirleri’ yarışmasının kazananlarına aktarılacakmış. Yani aslında her satış, bir kadının hayallerine doğru uzanan yolda destekçisi olacakmış.

Haberin Devamı

Bu tür iş birliklerini sıklıkla duysak da moda dünyasının trendlerini takip ederek yaratılan destek projelerinin bendeki yeri ayrı. Bakalım bu yarışmadan çıkan fikirler günlük hayatımıza kadar ulaşacak mı?

Arket geliyor

H&M grubu, farklı stillere hitap eden alt markalarına bir yenisini daha ekliyormuş. Hem ‘market’ kelimesini çağrıştıran hem de İsveççe‘de boş sayfa anlamına gelen Arket, önümüzdeki sonbaharda Londra’nın en ünlü caddelerinden Regent Street’te kapılarını açacakmış.

Kuzey sadeliğini farklı kesimlerle buluşturan COS, modayı eğlenceli hale getiren Monki gibi markalara havalı bir alternatif sunacak olan H&M grubu, Arket ile klasik şıklığı yakalamak isteyen moda severlere hitap edecekmiş. Tabii ki ufak dokunuşlarla bu tasarımları daha çekici hale getirerek.

Bir moda marketiyle mi karşılaşacağız, beyaz bir sayfa açan yeni bir markayla mı tanışacağız, henüz bilmiyorum. Ancak sektöre adım atan her yeni markanın bizim için stilimizi yansıtabileceğimiz daha çok alternatif anlamına geldiğinden eminim.

Haberin Devamı

Olup biten

- Saint Laurent sonbahar defilesi podyumunda karşılaştığımız ışıltılı çizmeler, henüz satışa çıkmadan liste başına yerleşti. Öyle ki New York’un en ünlü mağazaları, bu botlar için şimdiden uzun bir bekleme listesinin olduğunu açıkladı. Üzerinde üç binden fazla taş bulunan ve on bin dolarlık etiketiyle dudak uçuklatan bu çizmeleri kimlerin giyeceğini merakla bekliyorum.

- Moda dünyasının dahi çocuğu J.W. Anderson, kendi adını verdiği markası ve LOEWE için hazırladığı koleksiyonlarla son zamanların en gözde tasarımcılarından. Anderson’ın bir sonraki hamlesiyse uzak doğunun yıldız markalarından Uniqlo ile gerçekleştireceği iş birliği. Daha önce Topshop ile benzeri bir çalışma yürüten tasarımcının sunduğu koleksiyon saatler içinde tükenmişti. Uniqlo ve J.W. Anderson iş birliğinin de ışık hızıyla tükeneceğinden şüphem yok. Umarım ben de hızlı davranıp birkaç parçayı alışveriş sepetime ekleyebilirim.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR