Minimalist ve şık

Londra’nın en işlek caddelerinden birisinde, geceyi geçireceğim otele doğru adımlarım sıklaşıyor. Otelin kapısında renkli ve eğlenceli bir kalabalık beni bekliyor. Bazıları Londra’da yaşıyor, bazıları benim gibi başka Avrupa ülkelerinden kalkıp gelmiş, bazılarıysa okyanus ötesinden. Moda haftalarında karşılaştıklarım da var aralarında, sosyal medya hesaplarından aşina olduklarım da. Bizi buluşturansa moda dünyasıyla flörtleşen, dijital dünyanın nabzını tutmayı iyi beceren Swatch markasının yeni koleksiyon sunumu.

Sunum için Londra’nın en meşhur bölgelerinden The Strand’ın üzerinde yer alan bir etkinlik alanına doğru yola koyuluyoruz. Henüz alanın girişinden itibaren ışık oyunları ve geometrik yansımalar gözümüzü alıyor. Bir sır gibi saklanan yeni koleksiyonla tanışmadan önce Swatch kreatif direktörü Carlo Giordanetti ile bir araya geliyoruz. Heyecanını gizleyemeyen Giordanetti, herkesin büyük bir beklenti içerisinde olduğunun farkında. Koleksiyonla ilgili sürprizi bozmamaya çalışsa da bu yeni koleksiyonun marka adına bir ilk olduğunu ağzından kaçırıveriyor. Daha fazlasını öğrenmek içinse biraz sonra başlayacak performansı izlememiz gerekiyor.

Haberin Devamı

Etkinlik alanının ortasına kurulan geometrik şekilli sahne, dansçılar ve ışık hareketleriyle renkleniyor. Geceye özel hazırlanan performansın sonunda, Swatch’un bugüne kadar geliştirdiği en ince saat modeliyle karşılaşıyoruz. SKIN adlı koleksiyon, minimalist ancak dikkat çekici parçalardan oluşuyor.

Hareket özgürlüğünü merkeze alan söylemiyle SKIN koleksiyonu, belki de vücudumuzun bir parçası kadar bize yakın olmayı hedefliyor. Bu sayede büyük kadranlı modellerde yaşadığımız “Acaba bir yere çarpar mıyım?” korkusunu yok ediyor. Modelleri yakından inceledikçe aklıma, etkinlik girişinde bileklerimize takılan kağıttan yapılmış saatler geliyor. Modeller neredeyse bu kadar ince, hafif ve rahat taşınıyor.

Gecenin devamında dijital ekranlarda sergilenen saatlerin renkleri, dans pistindeki renklere karışıyor. Stiliyle öne çıkan pek çok davetli, en iddialı hareketlerini göstermekten de çekinmiyor. Birkaç Instagram fotoğrafı, birkaç video sonrasında kalabalık Londra sokaklarına, şehrin ritmine kavuşuyor.

Haberin Devamı

Merak edenler için bu yeni koleksiyon, tüm dünya ile aynı anda, 23 Mart’ta Türkiye’deki Swatch mağazalarında satışa sunuluyor.

Herkes için Victoria

Victoria Beckham, moda dünyasının karlar kraliçesi gibidir. Hep uzak, hep soğuk bilinir ve hatta erişilmezdir. Ancak bu durum, önümüzdeki günlerde biraz da olsa değişeceğe benziyor. Öncü perakende markalarından Target ile işbirliğine giden Victoria Beckham, hepimizi şaşırtarak ulaşılabilir bir koleksiyonla karşımıza çıkıyor.

Kadın, çocuk ve bebek kategorilerinde onlarca parçadan oluşan bu işbirliği, Victoria Beckham için pek çok ilki beraberinde getiriyor. Kendisi gibi çıtı pıtı kadınları giydirmeyi seven tasarımcı ilk kez büyük beden dünyasına adım atıyor. Sadece bu da değil, Victoria Beckham dokunuşu, çocukların renkli dünyasına da yansıyor.

Moda yayınlarından ilk gelen yorumlara bakılırsa Baharat Kızlar’ın stil sahibi üyesi, bu iki farklı kategoriden de alnının akıyla çıkmayı başarmış. Ürünler de uygun fiyatlı olduğuna göre, Victoria Beckham’ın daha ulaşılabilir olduğu ve daha çok kadına seslendiği yeni bir dönemin başladığını söyleyebiliriz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR