Paris’te metal fırtına

Paris’te metal fırtına

Son birkaç aydır gardıroplara sızmaya başlayan metalik etki, Paris podyumlarında iyiden iyiye kendini gösterdi. Kimi zaman ışıltılı taşların yan yana dizilmesiyle, kimi zamansa kaliteli kumaşların renk oyunlarıyla metalik bir görünüm yakalayan tasarımlar, önümüzdeki sonbaharda tutulacağımız metal fırtınanın habercisiydi.

Paris’in en çok konuşulanlarından olan Saint Laurent çizmeler, salaş görünümleri bir yana, bu metal trendinin öncüleri oluverdiler. Dries Van Noten gibi tasarımcıların koleksiyonlarındaysa metalik görünümlü elbiseler ve ceket pantolon ikilileriyle karşılaştık.

Alıştığımız gümüşün yanına pembe, mavi, kahverengi gibi metalik dokunuşlar ekleyen Paris podyumları, 2017 sonbaharının en önemli trendlerinden birisini dünyaya duyurmuş oldular. Moda severlerin bu trendi ne kadar sahipleneceğini ise önümüzdeki aylarda göreceğiz.

Brooklyn’in ev hali

Paris’te metal fırtına

Victoria ve David Beckham çiftinin en büyük oğlu Brooklyn, 18 yaş planları yaparken Wonderland adlı dergiye kapak olmuş. Ne kadar da sıradan bir hayat, değil mi? Hangimiz bu yaşlarda çok satılan bir derginin kapağında, üzerimizde dünya devi markaların en son koleksiyonundan parçalarla gülümsemedik ki?

Haberin Devamı

Şaka bir yana, her gün farklı bir yerde, başka işlerle karşımıza çıkan bu genç adam, ailesinin etkisinden sıyrılabilmek için elinden geleni yaptığını söylüyor. Dergide yayınlanan röportajda ailesinin ‘fazlasıyla’ ünlü olduğu gerçeğiyle 13 yaşında yüzleştiğini söyleyen Brooklyn Beckham, kendi yolunu çizebilmek için gece gündüz çalışıyormuş.

Röportaja eşlik eden fotoğraflarda ev halini gördüğümüz Beckham’ın gece gündüz çamaşır veya bulaşık yıkadığını sanmam; ancak, fotoğraf merakını bir adım daha ileriye götürüp yakında çok konuşacağımız yeni çekimlerle karşımıza çıkacağından eminim.

Berelere hücum

Paris’te metal fırtına

Paris moda haftası kapsamında gerçekleşen Dior defilesi sonrasında moda severlerin berelere hücum ettiği haberlerini alırsanız şaşırmayın. Mavinin farklı tonlarıyla hazırlanan, arada siyah, beyaz ve altın rengi dokunuşlarla hareketlenen Dior koleksiyonu, koleksiyondaki tasarımlardansa her modelin kafasına oturtulan bereler nedeniyle dikkat çekti. Evet, podyumda yürüyen her modelin görünümü, aynı bereyle tamamlanmıştı. Hatta defileyi en ön sırada izleyen Rihanna da bu berelerden takmıştı.

Haberin Devamı

Tek bir parçanın, kocaman bir koleksiyondaki bütün görünümleri tamamlayabileceğini hayal etmek, sonrasında da bu hayali gerçeğe dönüştürmek cesaret ister. Maria Grazia Chiuri’nin bu cesareti göstermesi, sonrasında da çok konuşulan bir koleksiyona imza atması, Dior’un önümüzdeki sezonu iyi geçireceğine işaret ediyor.

Tilda Swinton etkisi

İngiliz oyuncu Tilda Swinton, performanslarının yanı sıra stil tercihleriyle de öne çıkan bir isim. Pek çok yaratıcı kadına yol gösteren, farklı tasarımcılara ilham olan oyuncunun yolu, moda dünyasıyla bir kere daha kesişti.

Gentle Monster ile bir kapsül koleksiyona imza atan Swinton, hem koleksiyonun tasarım sürecine yön verdi hem de ortaya çıkan güneş gözlüklerini taşıyarak bir performans videosunda yer aldı. Koleksiyonun reklam kampanyası için de kamera karşısına geçen Tilda Swinton “Bu kadının yapamayacağı bir şey var mı?” diye düşündürmeye devam ediyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR