Stil sahibi telefonlar yarışta

Geçtiğimiz hafta sonu, mobil dünyasının kalbinin attığı Barselona’daydım. Dünyanın önde gelen şirketlerinin katıldığı, onbinlerce ziyaretçiyi ağırlayan Mobile World Congress’te pek çok yeniliği yerinde takip etme şansı yakaladım.

Stil tercihlerimizin bizi tanımlamaya başladığı bu çağda mobil dünyanın stil oyununun dışında kalması beklenemezdi. Cep telefonu, sanal gerçeklik gözlüğü, akıllı saat derken pek çok teknolojik cihazın daha çekici tasarımlarla karşımıza çıkması bu oyunun ilk kuralıydı. Bir diğer kuralsa, teknoloji markalarının moda ve stil konularında söz sahibi markalarla iş birliklerine imza atması oldu.

Dünyanın en büyük 3. akıllı telefon markası Huawei’nin Mobile World Congress ile eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği ve en yeni ürünü Huawei P10’u tanıttığı özel davette, bu iş birliklerinin en geniş çaplı örneklerinden birisiyle karşılaştım.

Yılın rengi, telefonlara da sıçradı

Sahnede Pantone ekibinden bir yetkili bizlere yılın rengi ‘yeşil’ hakkında detaylı bilgiler verdikten hemen sonra sır perdesi aralandı ve Pantone iş birliğiyle hazırlanan 8 ayrı renkteki Huawei P10 ile tanıştık. Herkes yılın rengi yeşilden yana oy kullanır gibi olsa da benim favorim mavi oldu. Altın rengi, pembe, yeşil ve mavi gibi renklerde üretilen teknolojik cihazlar günden güne çoğalıp stilimizin ayrılmaz bir parçası haline gelirken aklımdaki soru, bu trendin hangi boyutlara ulaşacağıydı.

Haberin Devamı

Sorumun cevabını bir iki adım ötede buldum. Satın aldığımız teknolojik cihazlar bir yana, bir de bu cihazları şık bir şekilde taşımak var. Pek çok moda severin ‘en çok istenenler’ listesine giren Louis Vuitton telefon çantalarının veya her sezon Jeremy Scott’ın başka bir sürprizle konuşturduğu MOSCHINO telefon kılıflarının dünyasına bir iddialı çalışma da Ricostru’dan geldi. Çinli marka, Huawei P10 için hazırladığı ‘couture’ aksesuarlarla bu alandaki rekabete ortak olduğunu gösterdi.

Yeniden başlasın

Teknoloji ve stilin buluştuğu sunumda en çok ilgimi çeken bölümlerden biri de Vogue ile gerçekleştirilen iş birliğiydi. Tarihe geçmiş Vogue kapaklarını Huawei P10 ile yeniden çekerek büyük bir iddia ortaya koyan marka ekibi, fotoğrafları Beijing’de bir sergide sunacakmış.

Haberin Devamı

Cep telefonundan akıllı telefona, oradan da mobil fotoğrafçılık stüdyosuna geçişin son aşamasında, herkesin bir fotoğraf sanatçısı olabilme ihtimalini düşünmek bir hayli heyecan verici değil mi?

Arap baharı

Mart ayı, yeni başlangıçları simgeler. Hava bir anda değişir, bahar gelir. Moda dünyası, yeni sezonun heyecanına kapılır. Dergiler, sezonun en dolu, en doyurucu sayılarını çıkartır. Bir de yayın hayatına Mart ayında başlanır. Arap dünyasına yeni bir soluk getirecek olan Vogue Arabia da bugün itibariyle satışa çıktı. Katar, Suudi Arabistan, Bahreyn, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde hayata geçirilen Vogue Arabia’nın en büyük sürpriziyse kapağında yılın modeli olarak adlandırabileceğimiz Gigi Hadid’in olması. Arapça ve İngilizce olarak hazırlanan ve Inez&Vinoodh tarafından çekilen kapaklarda Gigi’yi işlemeli bir eşarpla görüyoruz. Tartışmaya açık ve yenilikçi bir adımla yayın hayatına başlayan Vogue Arabia’nın yolculuğunu merakla takip edeceğim.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR