Gazete Vatan Logo

Köpeğe sarılarak uyuyan gencin kim olduğu ortaya çıktı

Taksim'de, köpeğine sarılarak uyuduğu sırada fotoğrafları çekilen ve kısa sürede gündem olan gencin kim olduğu ortaya çıktı.

Köpeğe sarılarak uyuyan gencin kim olduğu ortaya çıktı

Taksim'de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önündeki kaldırımda bir sokak köpeğine sarılmış halde uyuyan gencin fotoğrafı sosyal medyanın gündemine oturdu. Fotoğrafın 'sömürüye yönelik bir kurgu' olduğunu iddia edenler ise farklı algılar yaratarak siyaset malzemesi yapmaktan geri durmadı.

Fotoğraftaki kişinin 19 yaşındaki dilenci Bircan Caba olduğu ortaya çıktı. Emniyet ve belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Şişli doğumlu Caba, hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem de Beyoğlu Belediyesi ekiplerinin yardım taleplerini her seferinde geri çevirdi. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün 'yakınlarına ulaştırma, bakım ve konaklama' tekliflerini de reddetti. Israrla sokakta yaşamayı sürdürdü.

Bircan Caba'nın söz konusu fotoğraf öncesi ve sonrasında normal bir yaşantısının olduğunu belirten kaynaklar, duygu sömürüsü yaparak dilencilik yaptığı için zaman zaman karakola şikayet edildiği ortaya çıktı. Taksim Meydanı ve civarında yaklaşık 50'ye yakın vatandaşın sokakta yaşadığı da belirtildi.

(Sabah)