Gazete Vatan Logo

Konya’da gastronomi şöleni

Konya Meram Belediyesi’nin ev sahipliğinde dördüncüsü düzenlenen “Ateşbâz-ı Velî Aşçı Dede Mutfak Kültürü Günleri” gastro şovları ile herkese unutulmaz anlar yaşattı.

Konya’da gastronomi şöleni

Ateşbâz-ı Velî Aşçı Dede Mutfak Kültürü Günleri, Konya Meram Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Anadolu Halk Mutfağı Derneği’nin destekleriyle düzenlenen ve tasavvuf kültürünü gastronomi ile buluşması niteliğinde çok özel bir etkinlik. Türkiye topraklarının bereketli mutfak kültürünü temsil eden isimlerin hatırlanmasını sağlayan etkinlik kapsamında Ateşbâz-ı Velî’nin manevî şahsiyeti ile Mevlevîlerin yemek kültürü tanıtılırken, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’da Meram’ı bir gastronomi markası haline gelmesi için adımlar attı.

Aşçı Dede ödülleri sahiplerini buldu

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen törenle gastronomi dünyasının yıldız isimlerine verilen “Ateşbâz-ı Velî Aşçı Dede Mutfak Kültürü Ödülleri” de sahiplerini buldu. Görsel Medya Alanında:Bein Gurme / Selin Kutucular , Kamu Ve Sivil Toplum Kuruluşları Alanında: Türk Dünyası Vakfı Ajansı, 2017 Yılın En Başarılı Restoranları Alanında: Seraf, 2017 Yılın En Başarılı Şefler Alanında: Aydın Demir, Yedi Bölge Yedi Lezzet Noktası Yedi Ödül (Bu yıl beş ödül verildi) Gırık Bahçe - Giresun / Karadeniz, Çiçek Lokantası - Ankara / İç Anadolu, Onbaşılar Kebap - Adana / Akdeniz, Kadayıfçı Saim Diyarbakır / Güney Doğu Anadolu, Günayın Yeri Ardahan / Doğu Anadolu olarak ilan edildi.

Haberin Devamı