Gazete Vatan Logo

Koç’tan 30 milyar lira rekor yatırım

Koç Holding, ilk yarıda satış gelirlerini 45.5 milyar liraya yükseltti. Son 5 yılda 30 milyar lira yatırım yapan grup, özellikle enerji ve otomotivde güçlü performans gösterdi

Koç’tan 30 milyar lira rekor yatırım

Koç Holding, ilk yarıda konsolide bazda 45.5 milyar TL gelir elde ederken, 2.5 milyar TL konsolide ana ortaklık payı net dönem kârı gerçekleştirdi. Grup aynı dönemde 2.9 milyar TL’lik kombine yatırım yaptı.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Üretim, istihdam, inovasyon ve dış pazarlarda büyümeye verdiğimiz önemle faaliyetlerimizi sürdürüyor, ülkemizin geleceğine olan inancımızla yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi. Son 5 yılda kombine bazda 30 milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptıklarını söyleyen Çakıroğlu, şöyle devam etti: “Topluluk şirketlerimiz bu yıl da satış, patent ve ihracat sıralamalarında en üst pozisyonlarda yer aldı. Üretim ve ihracat alanlarındaki güçlü liderliğimizi ülkemiz ekonomisine kattığımız değer açısından çok önemsiyoruz. Önümüzdeki dönemde küresel büyüme vizyonumuzla büyümeye devam edeceğiz.”

İtici güç olduk

LEVENT Çakıroğlu, yılın ilk yarısında Koç Topluluğu’nun faaliyet gösterdiği sektörlerde başarılı performansını sürdürdüğünü ve Türkiye ekonomisinin büyümedeki itici gücü olduğunu vurguladı. Çakıroğlu, “Yılın ilk yarısında kombine ihracatımızı bir önceki yılın aynı dönemine oranla dolar bazında yüzde 19 artırdık. Otomotivde ihracat performansımız öne çıkmayı sürdürüyor” dedi.

Haberin Devamı

Çakıroğlu, gerçekleşen hisse satış işlemine de dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Sermayenin yüzde 4.2’sine denk gelen payların satışı ile Koç Holding’in yüzde 22.2 olan halka açıklık oranı yüzde 26.5’e yükseltildi. Bu, hissemize derinlik kazandırdı.”

Arçelik dünyada büyüyor

Levent Çakıroğlu, grup şirketlerinin performansını şöyle özetledi: “Tüpraş tam kapasiteyle çalışmayı sürdürerek, satış tonajını yüzde 5.1 artırdı. Arçelik güçlü iç talepten faydalanırken satışlarını yüzde 26.5, uluslararası pazarlardaki cirosunu da yüzde 31.7 artırdı. Avrupa’da ankastre segmentinde pazar payını artırmaya devam etti. Yapı Kredi güçlü finansal performansının yanı sıra yenilikçi uygulamalarla öncü dijital bankacılık çözümleri sunmaya devam etti.”