Gazete Vatan Logo

KOBİ’lere 35 milyar TL kredi

KOBİ’lere danışmanlık yaparak güçlerine güç katmaya her zaman hazır olan QNB Finansbank, 2017’de kullandırdığı KOBİ kredilerinde 35 milyar TL’ye ulaştı. Rekabet gücünü artıran Avrupa Komisyonu’nun COSME programının da kullanıcısı oldu

KOBİ’lere 35 milyar TL kredi

QNB Finansbank Bireysel ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Erkin Aydın, “İşimiz rakamlarla değil insanlarla” felsefesiyle mikro, küçük ve orta büyüklükteki şirketlere finansal çözümlerin ötesinde destek sunduklarını belirtti. İş hacimlerini arttırmaya, bilançodaki boşluklarını düzenlemeye, ‘Doğru yatırımları yapmıyor muyum?’ sorusuna cevap arayanlara danışmanlık yapmaya ve tüm KOBİ’lerin gücüne güç katmaya hazır olduklarını ifade eden Aydın, bu doğrultuda sürekli kendilerini yenilediklerini söyledi.

2017’de KOBİ Bankacılığı’nda toplam kredilerde 35 milyar TL seviyesine ulaştıklarının bilgisini veren Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birçok fona da aracılık ettik ve etmeye de devam ediyoruz. KGF kredi kullandırımında yaklaşık

30 bin müşteride 14 milyar TL kredi kullandırım sağladık ve sektörde özel bankalar arasında ilk sıralarda yerimizi aldık. Kadın Girişimcileri de destekliyoruz, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan elde ettiğimiz garantörlük kapsamında kadın girişimcilere 200 milyon TL’nin üzerinde kredi kullandırdık. Sadece yurt içinden değil, yurt dışından da kaynaklar sağladık. Avrupa Komisyonu’nun KOBİ’lerin rekabet gücünü artırmak için sağladığı garantörlük programının (COSME) Türkiye’deki ilk kullanıcısı olduk ve teminat göstermekte zorlanan ama büyümek isteyen KOBİ’lere bu program aracılığıyla destek olduk. Uzun vadeli yatırım yapmak isteyen ama ucuz kaynağa ulaşmakta zorlanan KOBİ’ler için de Avrupa Yatırım Bankası’ndan fonlar temin ederek KOBİ’lerin hizmetine sunduk.”

Haberin Devamı

Her 2 ayda bir sanayi ve ticaretin merkezi olan illerde KOBİ’lerle bir araya gelip, onların sıkıntılarını dinlediklerini de anlatan Aydın, “Bugüne kadar Adana, Manisa, Konya, Antalya, Sakarya, Bodrum, Mersin, Ankara gibi ticaretin yoğun olarak yaşandığı illerde KOBİ’lerle buluştuk. Önümüzdeki dönemde de Denizli’de olmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Para transferlerinin yüzde 80’i şube dışı kanaldan
İşinin başından ayrılamayan KOBİ’ler için şube dışı kanalların öneminin de farkında olduklarının altını çizen Erkin Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplamda 160 bin adet müşterimiz ticari kart sahibi. Gözlemlerimizden biri de KOBİ’ler alternatif kanallardan işlemlere oldukça yatkınlar. Örnek vermek gerekirse para transferlerinin yüzde 80’inden fazlası şube dışı kanallardan yapılıyor. Ayrıca şubedeki portföy yöneticilerimiz KOBİ’leri iş yerlerinde ziyaret edip tablet üzerinden işlemlerin bir çoğunu yapabiliyorlar. ‘KOBİ Rahat’ destek hattımız sadece tüzel müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap veren bir hat olup hesap açılışından kredi kullandırımına kadar KOBİ’lerimizin ihtiyaçlarına cevap veriyor.”

Haberin Devamı