Gazete Vatan Logo

Klima zatürresi ölüm getirebilir

Adana’da Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Adem Yılmaz, doğru kullanılmayan klimanın çeşitli hastalıklara neden olabileceğini ve bunların en tehlikelisinin, ‘Klima zatürresi’ denilen hastalık olduğunu belitti.

Klima zatürresi  ölüm getirebilir

Adana’da Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Adem Yılmaz, doğru kullanılmayan klimanın çeşitli hastalıklara neden olabileceğini ve bunların en tehlikelisinin, ‘Klima zatürresi’ denilen hastalık olduğunu belitti. Klima borularının üç yılda bir gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, “Güçlü ya da zayıf klima tehlike yaratabilir. Dış ortamla iç ortam arasındaki sıcaklık 6 dereceden fazla olmamalıdır. Ani hava değişimi, hastalık riskini arttırır” dedi.

Solunum yolu hastaları

Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Klima zatürresi dediğimiz hastalık ölümle sonuçlanabiliyor. Ateş, öksürük, eklem ağrıları, bulantı, karın ağrısı, bu zatürrenin en önemli belirtilerindendir. Özellikle solunum yolu problemi olan hastalar için tehlikeli olan bir hastalık. Özellikle aşırı soğutulmuş ortamlarda bu yorgunluk daha fazla hissedilir. Ayrıca bu tür kuru havalı ortamlarda bulunulması; nefesle alınan havayı ciğerlere taşıyan borucukları kurutacağı için; öksürük, solunum sıkıntısı, soğuk algınlığı gibi hastalıklarla da karşılaşabiliriz.”

Haberin Devamı