Gazete Vatan Logo

Kıştan sonra yazdan önce...

Resmi olarak bahar geldi, şimdi sokağa çıkma, kırlara uzanma, hafta sonlarında sosyalleşme zamanı. Biz de 2018 ilkbaharını unutulmaz kılacak etkinlikler listesi hazırladık..

Kıştan sonra yazdan önce...

30 kilometrelik Boğaz’da mor karnaval

Nisan sonu Mayıs başı iki hafta boyunca Boğaziçi’nin her iki yakasında erguvan ve mor salkımlar açacak ve şehirde mor bir şölen yaşanacak. 30 kilometrelik doğa harikası hem sahilde yürüyerek, hem tekneyle gezerek, hem de otomobille yedi tepesi dolaşılarak gezilebilir. Ve yapacak öyle çok şey var ki; Rumelihisarı’nda kahvaltı, Kanlıca’da yoğurt, Beylerbeyi’nde çay, Ortaköy’de akşam içkisi ve dilediğiniz herhangi bir durakta balık-rakı...

Yedi tepeli şehrin bisiklet rotaları

6 km’lik Florya Yeşilköy güzergahı, 27 km’lik Kadıköy Pendik parkuru, 24.3 km’lik Beşiktaş Sarıyer rotası ve 15.6 km’lik Fenerbahçe Bostancı sahil yolu ve arabanın girmediği Adalar İstanbul’un en popüler bisiklet rotaları.

Hayvanları sevin!

23 yıldır yaklaşık 550 bin ziyaterçiyi ağırlayan Darıca’daki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi çocuğunuzla 286 farklı türde hayvanı ve 600 türde bitkiyi keşfedebilirsiniz.

Garipçe’de balık keyfi

Rumelikavağı ile Rumeli Feneri arasına saklanmış küçük bir balıkçı köyü Garipçe. Hafta sonu kahvaltısı ya da rakı balık keyfi yapmanın şimdi tam zamanı.

Haberin Devamı

Forestanbul’da ‘Tarzancılık’ oynayın

Kemerburgaz’da ormanın içerisinde kurulan parkta her yaştan çocuğa ve yetişkine göre yedi farklı aktivite seçeneği var. Tarzan gibi tırmanıp atlayacağınız macera parkında vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Polonezköy yemyeşil

İstanbul’a 25 km uzaklıktaki Polonezköy yeşillikler içinde doğayla iç içe bir belde. Cumhuriyet Köyü Polonezköy’den yaklaşık 10 km. ileride. Kır lokantaları, piknik alanlarıyla insana baharı müjdeliyor. Bu güzergahta güzel oteller, “kendin pişir kendin ye” mekanları, yürüyüş yolları, at çiftlikleri yer alıyor.

Abant sizi bekliyor

Temiz hava ve kuş cıvıltıları arasında meditatif bir kaçamak için Abant biçilmiş kaftan! İstanbul ve Ankara’nın ortasındaki Abant doğa yürüyüşleri için ideal bir rota. Ayrıca göl etrafında romantik fayton gezileri de yapabilirsiniz.

Kapadokya’nın büyüsüne kapılın

Ihlara Vadisi, 14 kilometre uzunluğunda ve yüksekliği yer yer 110 metreye ulaşan bir kanyon. Kayalara oyulmuş mezar ve kiliseleri seyrede seyrede dolaşırken Kapadokya’ya has büyüyü hissedeceksiniz. Önce Selime’ye, oradan da Kapadokya’ya ulaşabileceğiniz vadi, her ne kadar bu mevsim biraz serin olsa da, barındırdığı farklı bitki çeşitleri ve tarihi mekanlarıyla görülmeye değer. Kapadokya’dan balona binmek de ayrı bir deneyim.

Haberin Devamı

İznik Gölü çok yakın

İznik Gölü manzaralı yolculuğunuza Orhangazi’den başlayabilirsiniz. Buradan Orhangazi-İznik yoluna girdiğinizde kısa bir süre sonra göl kenarında seyahat etmeye başlayacaksınız. Bu noktadan itibaren şeftali, kiraz ve elma ağaçlarının çiçekleriyle süslenmiş doğa karşılayacak sizi. Bu renk cümbüşü bahar aylarında asla peşinizi bırakmayacak. Boyalıca’ya kadar göl kenarından gideceksiniz. Boyalıca, göl kenarında konuşlanmış güzel bir belde. Burada bir çay molası verdikten sonra İznik yoluna yönelin. Yaklaşık iki saatinizi de İznik’e ayırın.

Adalar’da mimoza seyranı

23 Nisan’da Büyükada’ya gidin. Aya Yorgi tepesine tırmanan binlerce kişiye siz de katılın, adak adayın, dilek tutun. Bol bol mimoza toplayıp büyük tura çıkın.

Haberin Devamı

Kuş göçünü kaçırmayın

Binlerce yıllık kuş göçünü izlemek ve binlerce kilometrelik yolculuğun kısa bir anına da olsa tanıklık etmek isteyenler, Nisan ayı sonlarına doğru Sarıyer, Durusu ya da Çamlıca tepesinden bu muhteşem göçü izleyebilir.

Arboretum rengarenk

Belgrad Ormanı’nda yer alan 296 hektarlık Atatürk Arboretumu İstanbul’dan bir tatlı huzur almak isteyenler için bire bir. 2 bin çeşit çiçekli çiçeksiz bitki bahar aylarında muhteşem renklere bürünecek. Bu doğa şölenini kaçırmayın. Öğrenci 5 TL, normal 15 TL.

Yunusların oyunu

Bahar aylarında Boğaz kıyısınna gittiğinizde yunusların oyunu neşenize neşe katacaktır. Balık sürülerini Boğaz’da karşılayan yunuslar sabahın erken saatleriden itibaren Marmara çıkışına kadar izlenebilir.

Mehtabı seyre dalın

Fenerbahçe burnunda baharı karşılayın. Erguvanlar, çınarlar, anıt serviler, delice zeytinler hep oradadır. Mehtap seyri de ayrı güzeldir. Yahya Kemal’in şu dizelerini mırıldanın, “Dün Fenerbahçe’de gördüm, İri bir zümrüt içindeydi bahar...”

Haberin Devamı

Ormanda spor yapın

Şehirden uzaklaşmak istemiyorsanuz bu öneri tam sizelere göre. İstanbul’un en önemli doğal güzelliklerinden olan ormanda ister 6,5 km’lik isterseniz de 8 km’lik parkurda yürüyüş yapın, yoruluduğunuzda bir masaya kurulun ve doğanın keyfini çıkarın.

Baharın gelişini kutlayan festivaller

İstanbul’da lale zamanı

‘İstanbul Lalesiyle Buluşuyor’ temasıyla 2005 yılında başlayan İstanbul Lale Festivali bu yıl 1-30 Nisan tarihleri arasında Emirgan Korusu ve Göztepe 60’ıncı Yıl Parkı’nda düzenlenecek.

Haydi çocuklar bienale

19 Nisan- 23 Mayıs tarihleri arasında 5 bin sanat eseri, 60 konser, 80 atölye çalışması beşinci kez düzenlenen İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’de yer alacak.

Kakava’da dans edin

Baharın en renkli ve coşkulu karşılandığı yerlerin başında kuşkusuz Edirne geliyor. Her yıl 5-6 Mayıs’ta düzenlenen Hıdrellez ve Kakava Şenlikleri çok renkli.

ESKİFEST’i kaçırmayın

4-5-6 Mayıs’ta Eskişehir’in en yeni festivali ESKİFEST; Selda Bağcan, Yeni Türkü, Teoman, Mor ve Ötesi, Hayko Cepkin, Manga, Adamlar, Umut Kuzey ve Pinhani’yi ağırlayacak.

Alaçatı festivale hazır

6 -8 Nisan tarihleri arasında Alaçatı’nın dar sokaklarında dolaşmak, Ege otlarını tatmak ve yemek atölyelerine katılmak isteyenler; Alaçatı Ot Festivali’ni ajandanıza ekleyin.

Urla’da enginar zamanı

Urla Yarımadası’na özgü erkenci, yaprakları düz ve fazla sıkı olmayan sakız enginarı, mor çiçekleri olan bir bitki. Enginar Festivali 27-29 Nisan arası lezzet severleri Urla’ya bekliyor.

Üç şehirde XJAZZ var

Berlin’in özgün müzik festivallerinden XJAZZ dördüncü kez Türkiye’de festival ruhunu 11 15 Nisan tarihlerinde Ankara, İstanbul ve İzmir’de yaşatacak.

Antalya’da bilim haftası

12-15 Nisan tarihlerinde Antalya’da her yaştan teknoloji ve bilim meraklısını keyifli bir yolculuğa çıkacak. Robot atölyeleri, biyoçeşitlilik sergileri ve interaktif eğitimler ANFAŞ Expo Center’da.