Gazete Vatan Logo

Kışlayı vermedi canını verdi! Katiller belli oldu

66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda darbecilerle çatışan ve şehit olan Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün de aralarında bulunduğu 4 kişinin katillerine dava açıldı.

Kışlayı vermedi canını verdi! Katiller belli oldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde "Avrupa Yakası'ndaki hedeflerin işgal edilmesinde en kilit rolü oynayacak şekilde konumlandırılan" 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda darbecilerle çatışan Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün de aralarında bulunduğu 4 kişinin şehit olmasına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, 55'i tutuklu, 4'ü firari 118 rütbeli şüpheli hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıla kadar hapis cezası istendi. Davanın firari sanığı eski Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit'in dışarı çıkan birlikleri bizzat el sallayarak uğurladığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökhan Yolasığmaz tarafından darbe teşebbüsü sırasında Avrupa Yakası'ndaki hedeflerin işgal edilmesinde en kilit rolü oynayacak şekilde konumlandırılan 66. Mekanize Piyade Tugayı'nda yaşananlar ile kalkışma öncesi burada yapılan toplantıya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Haberin Devamı

Soruşturma sonucunda hazırlanan 600 sayfalık iddianamede, aralarında subayların da bulunduğu tamamı rütbeli 55'i tutuklu, 4'ü firari 132 şüpheli yer alırken, haklarında "darbeye teşebbüs" suçundan daha önce dava açılan 14 şüpheli hakkında "kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından bu dosya üzerinden soruşturma yapıldığı belirtildi.

Darbe girişi sırasında darbecilerir teslim olun çağrılarına ateşle karşılık veren polis memuru Serdar Gökbayrak ve Albay Sait Ertürk'ün vurularak şehit olduğu, polis memurları Ferdi Akyün, Veysel Akdağ, Muslahattin Murat Birlik, Kemal Cavit Alpdemir ve Yaşar Demiral'ın ise yaralandığı anlatıldı.

HELİKOPTERDEN ATEŞ AÇILDI

Topkule Kışlası'ndan darbecilere destek olmak için hareket eden ve İstanbul Emniyet Müüdürlüğü Vatan Yerlerkesi'nin içerisine inmeye çalışan helikoptere, emniyet güçlerince ateş açıldığı belirtilen iddianamede, inmek için uygun bir alan arayan helikopterden alçalma esnasında kalabalığın üzerine ateş edildiği ve açılan ateş sonucu darbe girişimini engellemeye çalışan Mehmet Güder'in şehit olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığ'ından A Haber'in işgalgicler tarafından işgalcilerin hareket eden şüphelilerin önünün TEM Otoyolu'nda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametinde Gaziosmanpaşa tır garajı mevkisine geldiklerinde polisler ve vatandas?lardan tarafından kesildiği belirtilen iddianamede, şüphelilerin polislerle ve vatandaşlarla yolun açılması hususunda girdikleri tartışma sırasında şüphelilerce ateş edilmesi üzerine olay yerinde bulunan ve darbe girişimini engellemek amacıyla sokağa çıkan Servet Asmaz'ın yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği anlatıldı.

İddianamede, 4 kişinin şehit edilmesi ve polis ve vatandaşların yaralanmasına ilişkin 36 şüpheli hakkında "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan da müebbet hapis cezası istenirken, 23 şüphelinin "kamu malına zarar verme" suçundan hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Haberin Devamı

AVRUPA YAKASINA İLİŞKİN TOPLANTI

İstanbul Avrupa Yakası'nda yer alan 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda darbe teşebbüsünü planlayan grup tarafından toplantı yapıldığı belirtilen iddianamede, darbecilerin tugayı kalkışma sırasında Avrupa Yakası'ndaki hedeflerin işgal edilmesinde en kilit rolü oynayacak şekilde konumlandırdıkları aktarıldı. İddianamede, 14 Temmuz'da tugaydaki üst rütbeli subayların toplandığı kaydedildi.

ERTÜRK'Ü ONLAR ŞEHİT ETTİ

Harp Akademileri Komutanlığında Ölçme ve Değerlendirme Şube Müdürü olarak albay rütbesiyle görev yapan şüpheli Durdu Selim Ayçetin'in, 15 Temmuz'da Harp Akademileri'nde darbeci Ahmet Zeki Gerehan'ın başkanlığında yapılan ve katılımcıların darbe teşebbüsü hakkında bilgilendirildiği değerlendirilen toplantıya katıldığı aktarılan iddianamede, şüpheli Ayçetin'in, toplantı sonrasında, 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na darbe girişimi kapsamında görevlendirilen öğrenci subayları koordine etmekle yetkilendirildiği kaydedildi.İddianamede şüpheli Ayçetin'in tugayda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Doğan Medya Center ve A Haber'e işgal kapsamında gidecek şüphelileri organize ettiği, sabah saatlerinde Topkule Kışlası'nda yaşanan ve Albay Sait Ertürk ile polis memuru Serdar Gökbayrak'ın şehit olduğ ve 5 polis memurunun ise yaralandığı çatışmaya bizzat katıldığı anlatıldı.

Haberin Devamı