Gazete Vatan Logo

Kış lastiği zamanı

Ticari araçlara zorunlu olan kış lastiği uygulaması, 1 Aralık’ta başlıyor. Kış lastiği özellikleri sayesinde hayat kurtarıyor

Kış lastiği zamanı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı genelgesiyle ticari araçlara zorunluluk getiren kış lastiği uygulaması 1 Aralık’ta başlayacak. Kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek. Kurala uymayan araçlara 602 TL ceza uygulanacak. Uygulama, 1 Nisan’da sona erecek.

Bunlara dikkat!

- Kış lastiklerinin diş derinliği; yaz lastiklerine göre daha fazladır.

- Kış lastiklerinde desen doluluk oranı, standartlara oranla daha azdır. Yol yüzeyindeki kar, buz, su, çamur gibi maddelerin oluklardan dışarı atılması daha kolay olur. Farklı sırt desenleri nedeniyle karlı ve çamurlu yüzeylerde ilave çekiş sağlar.

- Bu lastikler, özel karışımı sayesinde +7 derecenin altında sertleşmeyerek, tutunma özelliklerini korur. +7 dereceden daha soğuk havalarda kış lastiklerinin fren mesafesi gerek yaz lastikleri, gerekse zincir takılmış yaz ya da kış lastiklerine göre daha kısadır.

Nokian efsanesi

1934’te karlı ve zorlu kış koşulları için dünyanın ilk kış lastiği olan ‘Kelirengas’ı geliştiren, kar zincirlerinin kullanımını gereksiz kılan ünlü Nokian Tyres, ürün gamını genişletmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Nokian Tyres, bu yıl ürünlerine, Avrupa ile Türkiye’nin değişken kış koşullarına uygun ve binek otomobillere yönelik yeni premium kış lastiği ‘Nokian WR A4’ü ekledi. Nokian Tyres, ayrıca binek otomobiller için ‘Nokian WR D4’, ‘Nokian WR D3’ ve ‘Nokian WR A3’, SUV/4x4 araçlar için ‘Nokian WR SUV 3’ ve hafif ticari araçlar için ‘WR C3’ modellerini de sunmaya devam ediyor.

Goodyear’ın kış ailesi

Dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden Goodyear, yüksek teknolojiyle geliştirdiği UltraGrip kış lastikleri ailesiyle dikkat çekiyor. Goodyear, UltraGrip ailesinin en yeni üyesi UG Performance SUV’un yanı sıra UG Performance, UG 9 ve UG 8 kış lastikleriyle, farklı araç tiplerinin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Goodyear’ın yenilikçi ve üstün teknolojiye sahip, farklı araç tipleri için geliştirdiği UltraGrip kış lastikleri, mükemmel yol tutuş ve yüksek sürüş hakimiyetiyle sürücülerin soğuk havalarda güvenle yola çıkmalarına olanak sağlıyor.

Haberin Devamı