Gazete Vatan Logo

Kiralar yüzde 50 düşürülüyor

SapphIre’in makyajlanan yeni yüzü, düşen mağaza cirolarına doping olacak

Kiler GYO’nun Levent’te başladığı, 261 metre anten yüksekliği ile Türkiye ve Avrupa’nın en yüksek binası olan Sapphire’in yüzü bu yıl yenileniyor. 130 mağazalık çarşı bölümü Mart 2011’de açılan ancak mağaza cirolarının hedeflerin gerisinde seyrettiği belirtilen merkezde ‘sinema, spor, eğlence ve çocuk oyun alanları’ eksikliğini gidermeyi planladıklarını söyleyen Kiler Holding Başkanı Nahit Kiler, “Kiralarda da Haziran’a kadar yüzde 50 indirime gideceğiz” dedi.

Kiler GYO’nun Levent’te başladığı, 261 metre anten yüksekliği ile Türkiye ve Avrupa’nın en yüksek binası olan ve İstanbul’u 360 derece gören Seyir Terası’yla turizme hizmet veren Sapphire projesinin 130 mağazalık çarşı bölümü Mart ayında kapılarını açtı ancak dükkanlar ciroda beklentilerini yakalayamadı.

46 bin metrekare alana yayılan ve 30 bin kiralanabilir alana sahip Sapphire Çarşı’da 2011 yılının son iki ayı içerisinde T-Box ve Austeen Reed gibi bazı mağazalar ile Jador Pastanesi, yiyecek içecek katında manav ve Tantuni’nin aralarında olduğu bazı dükkanların yeterli ciroyu yakalamadığı için kapandığı gözlenirken, Mango, DNR, Batik ve aksesuar markası Tresera gibi mağazaların yetkilileri, hedefledikleri ciroların en az yüzde 30, en çok yüzde 50 gerisinde olduklarını kaydetmişti. Bunun nedenini alışveriş merkezinin henüz tüketiciler tarafından tam olarak tanınmaması ve AVM’de sinema başta olmak üzere eğlence, çocuk oyun ve spor alanlarının bulunmaması olduğunu vurgulayan kiracıların sesine Kiler Holding kulak verdi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, mağaza sahipleriyle Aralık ayında toplantı yaptıklarını, Saphhire’i yenileyecek birtakım çalışmalar içinde olduklarını açıkladı. Kiralama ve yönetim danışmanlığı için Jones Lang La Salle ile artık çalışmadıklarını, bunun için kendi bünyelerinde bir yönetim ekibi kurduklarını kaydeden Kiler, “Yeni dönemde tanıtıma ağırlık vereceğiz. Sinema, sosyal aktiviteler, çocuk oyun alanları gibi farklı faaliyetlerin de Saphhire’de olacağı özel bir sistem üzerinde çalışmaya başladık. Yeni kiracılarımız da olabilir. Çalışmalarımız 1 ay içinde netleşir” diye konuştu.

Günde 3 bin kişi terasta

Nahit Kiler, metrekare kiralarının ortalama 33 euro civarında seyrettiği merkezde Haziran ayına kadar kiralarda yüzde 50 indirim yapma kararı aldıklarını da açıkladı.

Günde 3 bin olmak üzere ayda 30 bin kişinin seyir terasına çıktığını kaydeden Kiler, bu rakamı artırmak için farklı tur operatörleriyle görüştüklerini kaydetti. Kiler, giriş ve çıkışları düzenleyerek seyir terasına çıkan yabancı müşterilerin alışveriş merkezinde daha çok vakit geçirmesine destek olabilecek fikirler üzerinde de çalışabileceklerini ifade etti.

3 projeye başlıyoruz

Beylikdüzü’nde 11 bin metrekarelik arazi üzerinde inşa edilen 216 konutluk Çınar Evleri projesine bu yıl başlayacaklarını söyleyen Nahit Kiler, aynı bölgede 1.500 konutluk ikinci bir projeleri daha olduğunu kaydetti. Bu yıl toplam 3 yeni projeyi gündemlerine alacaklarını ifade eden Kiler, şöyle devam etti: “Başakşehir’de de konut inşa edeceğiz. Halk GYO’nun Bakırköy Veliefendi’deki 13 dönümlük arsasında ise hasılat paylaşımı bir proje gerçekleştirmek için anlaştık. Burada da konut ve ticari alanlardan oluşan bir projeye başlayacağız.”

Haberin Devamı