Gazete Vatan Logo

KİP, Remzi Gür ile hayat bulacak

Başbakan’ın takım elbisedeki tercihi Ramsey’i de üreten Remzi Gür’ün şirketi Gürmen, 1970’lerin ünlü erkek giyim markası KİP’i 40 mağaza ile eski günlerine döndürecek

İGS’nin kurucularından Adanır Ailesi’nin eski damadı Mustafa Yemeniciler’in kurduğu ve 1970’li yıllara damgasını vuran erkek hazır giyim markası KİP, Remzi Gür’ün sahibi olduğu Gürmen Group’la yeniden hayat buldu. Gürmen Group tarafından sessiz sedasız satın alınan KİP markası, 2005 yılından itibaren mağaza atağına kalkarak, erkek hazır giyim pazarında ’Ben de varım’ dedi. Gür’ün yeğeni Hüseyin Doğan’ın başında bulunduğu KİP, vites büyüterek, daha şimdiden 14 mağaza ve 18 milyon YTL ciroya ulaştı. Ramsey’in kardeş markası olan KİP’in hedefi önce iç pazarda, ardından da yurtdışında atağa kalkmak.

1996’da üretim desteği verdikleri KİP’in marka hakkını 1998 yılında satın aldıklarını belirten Gürmen Group Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Doğan, “KİP o dönem toptan satış şeklinde faaliyet gösteriyordu. Üretim gücü ve mali yapısı zayıflamıştı. Hazır giyim sektöründe değişen trendlere ayak uyduramayınca kan kaybetmişti” dedi. Bu markayı grup bünyesine dahil ettikten sonra yeniden yapılandırdıklarını dile getiren Doğan, 2005 yılıyla KİP’i yeniden ayağa kaldırmak için düğmeye bastıklarını söyledi. İGS Grubu’ndan ayrıldıktan sonra markanın üretim gücünün 10-15 bin adetlere düştüğünü belirten Doğan, “Üretim adedini 60-70 bin adet takım elbiseye çıkardık. Koleksiyonu sadece takım elbise ile sınırlı tutmayıp, özel günler de dahil olmak üzere 7 gün giyilebilecek geniş bir koleksiyon yarattık. Hedef kitleyi de bu kez 25-54 yaş grubu olarak konumlandırdık” diye konuştu.

CİRO HEDEFİ ARTTI
2005’ten bugüne 14 mağaza açtıklarını ve bayileriyle birlikte 1 milyon euro yatırım yaptıklarını dile getiren Doğan, “Hedefimiz 2008’e kadar Türkiye’deki mağaza sayısını 40’a çıkarmak. Bu operasyonun toplam maliyeti 3 milyon euroyu bulacak” dedi. 2005 yılını 12 milyon YTL ciro ile kapatan KİP’in bu yıl 18 milyon YTL ciro yapacağını belirten Doğan, “Grup ise 70 milyon YTL’ye ulaşacak” dedi.

Haberin Devamı