Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu’ndan yeni A Takımı

CHP lideri, partisinin yeni Merkez Yönetim Kurulu’nu belirledi. Akif Hamzaçebi Genel Sekreterliğe devam ederken, Oğuz Kaan Salıcı parti örgütünden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Bülent Tezcan’a yer verilmedi

Kılıçdaroğlu’ndan yeni A Takımı

Muhaliflerin “630 imza topladık kurultay yapılmalı” iddialarına, “569 imza var, kurultay yok” karşılığını veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partideki tartışmaları bitirmek için gündeme getirdiği A Takımı’na revizyonu dün gerçekleştirdi. Yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirleyen CHP lideri, düşeceğini belirttiği üyesi sayısını artırdı. 18 olan üye sayısını 19’a çıkaran Kılıçdaroğlu, Bülent Tezcan’ın yürüttüğü Parti Sözcülüğü’ne Faik Öztrak’ı getirdi. Partinin iki numarası olan Tezcan’ın yanı sıra 4 isim de görevden alındı.

Kurultaya gitmek için her yolu deneyen muhaliflerin ‘imza’ atağını durduran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu’nu dün yeniledi. Parti vitrinine 6 yeni isim girerken, 5 isim görevden alındı. Partinin yeni yol haritasını belirleyecek olan MYK’da 18 olan üyelik sayısı da 19’a çıkarıldı.Partinin yeni sözcüsü Faik Öztrak oldu. Eski sözcü Bülent Tezcan’a Kılıçdaroğlu’nun A Takımı’nda yer verilmedi. Tezcan’ın bir diğer görevi olan Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimleri’ne de Oğuz Kaan Salıcı getirildi. 24 Haziran’da Adil Seçim Platformu’nun başında olan ve sistem çalışmadığı için eleştirilen Onursal Adıgüzel, tekrar Bilgi ve İletişim Teknolojileri’nden sorumlu oldu. Yeni MYK’da Bülent Tezcan, Öztürk Yılmaz, Haluk Koç, Tekin Bingöl, Çetin Osman Budak yer almazken, 9 isim makamını korudu. Akif Hamzaçebi’nin Genel Sekreterliğe devam edeceği MYK’da 6 yeni isim olan Yıldırım Kaya, Yunus Emre, Bülent Kuşoğlu, Gökçe Gökçen, Oğuz Kaan Salıcı, Orhan Sarıbal yer aldı.

Haberin Devamı

10. değişiklik

Kılıçdaroğlu’nun 22-23 Mayıs 2010’da yapılan ve genel başkanlığa ilk kez seçildiği 33. Olağan Kurultay’dan bu yana çalışacağı 10’uncu yönetim kurulu olacak. Kılıçdaroğlu, 8 yılda 9 kez MYK değişikliğine gitti. CHP lideri, uzun yıllar birlikte çalıştığı Bülent Tezcan’ı MYK’ya almadı.

İşte yeni yönetim

- Ekonomi Politikaları-Parti Sözcüsü: Faik Öztrak

- Genel Sekreter: Akif Hamzaçebi

- Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişim: Tuncay Özkan

- Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimleri: Oğuz Kaan Salıcı

Haberin Devamı

- Dış İlişkiler: Ünal Çeviköz

- Yerel Yönetim Politikaları: Seyit Torun

- AR-GE Bilim Yönetim ve Kültür Platformu: Fethi Açıkel

- Bilgi ve İletişim Teknolojileri: Onursal Adıgüzel

- Doğa Hakları: Gülizar Biçer Karaca

- Eğitim Politikaları: Yıldırım Kaya

- Gençlik Politikaları: Yunus Emre

- Halkla İlişkiler: Gamze Akkuş İlgezdi

- Hukuk Politikaları: Muharrem Erkek

- İdari ve Mali İşler: Bülent Kuşoğlu

- İnsan Hakları: Gökçe Gökçen

- İşçi Sendikaları-Meslek Kuruluşları ve Sivil Toplum Örgütleri: Veli Ağbaba

- İşveren Sendikaları / Kuruluşları-Esnaf Odaları ve Sosyal Politikalar: Aykut Erdoğdu

- Kadın Politikaları: Lale Karabıyık

- Tarım Politikaları ve Tarım Örgütleri: Orhan Sarıbal