Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu bugün çağrı yapacaktı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek, “Toplandığı belirtilen imzalar sunulsaydı pazartesi günü MYK sonrasında Genel Başkanımız olağanüstü kurultayı toplantıya çağıracaktı” dedi

Kılıçdaroğlu bugün çağrı yapacaktı!

CHP’de muhaliflerin imza toplama çalışması sürerken, Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, kendilerinin amacının en başından beri olağanüstü kurultay tartışmalarına partinin sürüklenmemesi olduğunu söyledi. Erkek, şöyle devam etti: “Ama olağanüstü kurultay talebi de ortada. Olağanüstü kurultay talep edenler 604 imza topladıklarını ifade ettiler. Bizde tamamen iyi niyetle, partimizi ve topluma karşı sorumluluğumuzu düşünerek, her ne kadar salt çoğunluğa ulaşılmasada ‘eğer 604 imza toplanmış ise bunun genel merkezimize bugün sunulması halinde derhal gereğini yapacağımızı’ ifade etmiştik. Genel Başkanımız adına bunu ifade ettik. Çünkü tüzüğümüz gereği genel başkanın olağanüstü kurultayı toplama yetkisi var. ‘Salt çoğunluğa yakın bir irade oluşmuşsa artık partimizi, örgütlerimizi, delegelerimizi bu tartışmanın içinden çıkarıp gereğini yapalım’ dedik ama herhangi bir belge veya 604 imza genel merkezime sunulmadı. Zaten olağanüstü kurultay talep edenler de sunmayacaklarını ifade ettiler.”

İmza çekenler var

Haberin Devamı

Kendilerinin iyi niyetli bir açıklama yaptığını tekrarlayan Erkek, ilk hafta itibarıyla salt çoğunluğun elde edilemediğinin açıkça görüldüğünü buna rağmen salt çoğunluğa yakın bir irade varsa, gereğini yapmaya yine hazır olduklarını söyledi. Erkek, şöyle devam etti: “Eğer gerçekten 604 imza varsa, artık bu imza tartışmalarına, imza çekme tartışmalarına çünkü genel merkezimize birçok noterden ‘imzadan vazgeçme beyanları’ da ulaşıyor, bu tartışmalara hiç gerek olmadan, örgütlerimizi yormadan üzmeden, bizlerin sorumluluklarımızı yerine getirmesi gerekir. Toplandığı belirtilen imzalar sunulsaydı pazartesi günü MYK sonrasında Genel Başkanımız olağanüstü kurultayı toplantıya çağıracaktı. Ama değişimler, dönüşümler olağan kurultaylarla gerçekleşmeli, biz bu tartışmanın içinden çıkmalıyız.”