Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu PM’den tam yetki aldı

CHP Parti Meclisi toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na diğer partilerle ittifak kurmak için yetki verildi. Toplantıda, milletvekili adaylarının belirlenmesinde “merkez yoklaması” yönteminin uygulanması kararlaştırıldı.

Kılıçdaroğlu PM’den tam yetki aldı

CHP'de, 24 Haziran seçimleri için parti stratejisinin belirlenmesi amacıyla art arda toplantılar düzenlendi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu önce Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) ardından da Parti Meclisi'ni (PM) olağanüstü topladı. Kılıçdaroğlu, partinin kurultaytan sonraki en yüksek karar organı olan PM'dan diğer partilerle ittifak kurabilmek için yetki aldı. Toplantıda, milletvekili adaylarının belirlenmesinde "merkez yoklaması" yönteminin uygulanmasına yani adayların PM tarafından belirlenmesine karar verildi.

Toplantıda Cumhurbaşkanlığı adaylığı noktasında Muharrem İnce, İlhan Kesici ve Yılmaz Büyükerşen isimlerinin gündeme geldiği belirtilirken, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün muhalefetin ortak adayı olacağı iddialarına eleştiriler geldi. Çok sayıda PM üyesi Gül'ün aday olabileceği iddialarına tepki gösterdi. Toplantıda, milletvekilleri adaylık ücretleri erkekler için 11 bin, engelli, genç ve kadınlar için ise 5 bin TL olarak belirlendi. (milliyet)