Gazete Vatan Logo

Kendini tekrar etmek istemiyor

Arka Sokaklar’da rol alan Oya Okar, "Bir kere kötü kız oynadıysanız, size hep kötü kız rolleri geliyor. Ama ben kendime uzak gördüğüm rolleri bekliyorum" diyor.

Kendini tekrar etmek istemiyor

Arka Sokaklar'da havalar nasıl?

Şu sıralar sert valla ama kar, soğuk demeden haftanın altı günü sokaklardayız.

Bu dizide olmak nasılmış?

Daha önce oynadığım karakterler dizilerin yapısı gereği daha cilalıydılar, süslüydüler. Ama Arka Sokaklar’a gelince işler değişti. Çünkü Arka Sokaklar’da güzellik başrolde değil. Sabah saç makyaj bir kere yapıyoruz. Bu bir kadın oyuncu için nasıl bir lüks anlatamam. Daha önce polis rolünde oynamamıştım o yüzden benim için yeni bir deneyim oldu.

Bir polis canlandırmanın zorlukları neler??

Son zamanlarda gittikçe artan terör olayları ve sürekli gelen şehit haberleri hepimizin içini dağlıyor. Böyle bir dönemde Emniyet teşkilatının ne kadar zor bir iş yaptığını hepimiz görüyoruz.

Canlandırmak istediğiniz rolleri nasıl tanımlarsınız?

Televizyon projeleri genelde sizi hep aynı rollerde görmek istiyor. Bir kere kötü kız oynadıysanız, size hep kötü kız rolleri geliyor. Ben şanslı bir oyuncuyum, birbirinden çok farklı roller oynadım 10 yıl içinde. Kendime uzak gördüğüm roller beni daha çok heyecanlandırıyor.

Haberin Devamı

Oyunculuk adına yaptığınız başka neler var?

Yeni şeyler denemek beni zinde tutuyor. Doktora tezimi bitirmeye çalışıyorum bir yandan da, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Oyunculuk Bölümündeki öğrencilerimle yaptığımız çalışmalarla umutlanıyorum.

Uzun vadeli plan yapmam

Gelecek planlarınız neler?

Uzun vadeli planlar kurmuyorum. Tek dileğim huzur ve barış içinde yaşadığımız, gençlerin hayallerinin peşinden gidebildiği günleri görmek.

Genelde ruh haliniz ve enerjiniz nasıl oluyor?

Hayata olumlu tarafından bakıyorum. Tüketmek yerine üretmeden yanayım. Sanki bizden sonra başka nesiller yaşamayacakmış gibi hunharca tüketiyoruz her şeyi.