Gazete Vatan Logo

Kendimi çok seviyorum

Meleklerin Aşkı’yla kamera karşısına geçen Didem Balçın başka bir heyecan daha yaşıyor. Kiraz Mevsimi adını verdiği bir bandana koleksiyonunu satışa sunan Balçın, “Ürettiğim sürece varım” diyor.

Kendimi çok seviyorum

Meleklerin Aşkı nasıl bir dizi ve bu dizi nasıl hir heyecan oluyor senin için?

Romantik bir komedi. Ama komedisi daha ağır basıyor. Bir aile dizisi. Bir ailenin duygusal ve aynı zamanda durum komedisi yaratan anları var. Herkesin kendiyle empati kurabileceği bir karakter var aslında. Güzel olan kısmı bu. Tüm ailenin lideri Rukiye, bir tek annesinden korkan Melike erkek bakıcı Yağmur ve onun büyük aşkı Melek ve eşini kıskanan Necmettin. Ve ailenin pırlantaları çocukların etrafında geçen renkli ve güzel bir hikaye.

Melike hırslı, azimli ve güçlü bir karakter... Bu karakter hangi yönleriyle seni yansıtıyor?

Hırslı , azimli , güçlü yönleriyle. Aaa bu ben miyim yoksa? Tabii ki benden çok farklı Melike. Hırslarımız , azmimiz ve gücümüz farklı yönlerde çünkü. Hiç bir insanın birbirine benzememesi gibi aynı özellikleri barındırsam da oynadığım hiç bir karakter benimle bağdaşmıyor. Benden elbet birşeyler barındırıyor benden çıktığı için.

Aynı zamanda iyi bir anne Melike sen bu duyguya kendini hazır hissediyor musunuz?

Haberin Devamı

Annelik bana göre doğurmasa da her kadında olan bir duygu. Dolayısıyla annelik dediğiniz şey bir çocuğu gördüğüm anda başlıyor. Annelik emek vermekle ilintili. Doğurmasam da annelik duygusuyla yaklaştığım bir yeğenim var. Zamanı geldiğinde bir de evladım olacak ve biyolojik olarak da anne olacağım kısmetse.

Dizi dışında hayatındaki yeni heyecanlar, yenilikler neler?

Taptaze bir heyecanımız var. Yıllardır tanıdığım, beraber iş yaptığım çok sevdiğim dostum Mücella Mert ile yeni bir kreasyona imza attık. Mücella’yla Diriliş Ertuğrul zamanı çalışırken onun her yaptığı başlığa ruhundan bir şeyler eklemesi çok hoşuma gitmişti. Her karakter için ayrı bir çalışma yapıyordu. Böylece oynadığınız rol bile olsa gerçek ve özel hissetmenize neden oluyordu. Sonrasında çok daha sık görüşmeye başladık. İkimizde üretmeyi seven yeniliğe açık kadınlar olarak belirli rutinlerde projeler üretiyor ya da birbirimize fikirler veriyorduk. 5-6 ay önce yine böyle bir sohbet esnasında kadınlara dair bir proje yapmaya niyetlendik. Yaz geliyordu. Yazın farklı bir enerjisi vardı. Her kadın özeldi ve özel hissetmeliydi. Tarzı farklı olmalıydı. Her kıyafetine uymalıydı. Derken benim de kullanmaktan çok büyük keyif aldığım bandana fikri çıktı ortaya. Biraz Küba esintisiyle biraz benim takmaktan keyif duyacağım model anlatımlarıyla Mücella Mert’in el becerisiyle ve ruhu birleşti koleksiyonumuz ortaya çıktı. Adını kiraz mevsimi koyduk çünkü kiraz çiçeği, kiraz yeni oluşumun simgesi. Her bandananın bir hikayesi var. Ve kişiye özel. Ve bizim tek derdimiz var mutlu olmak. Kadın olarak çalışmaya ve başarmaya devam etmek. Hayat biz kadınlarla güzel.

Haberin Devamı

Herkese güzel bir aşk dilerim

Meleklerin aşkı gibi diyebileceğin bir aşk yaşadın mı ya da sence genel olarak böyle bir aşk yaşamak mümmün mü?

Bazı şeyler herkesin özelinde kalmalı. Ve herkesin aşkı kendine göre meleklerin aşkı gibi olmalı. Bu konu kişilere bağlı diye düşünüyorum. Herkese güzel bir aşk diliyorum.

Kendine dair verdiğin sözler var mı? Özellikle bu son dönemde?

Haberin Devamı

Vicdanlı olmaktan vazgeçme, hiçbir şeyi kişisel algılama, herkesten öğrenebileceğin bir şey olduğunu unutma...

Sektörün en durağan olduğu dönemlerde bile sen hep aktifsin bu durum için ne dersiniz? Hiçbir kriz sanırım aranan bir oyuncu oluşunu etkilemiyor?

Bunun için her gün Tanrı’ya şükrediyorum. Ve her gün daha fazla çalışıyorum. Üretmek beni doyuma ulaştırıyor. Ürettiğim sürece varım. Ve üretmek için beklememe gerek yok. Bu yüzden hep çalışıyorum.

"Güzel olmak için değil kendim içi yaşıyorum."

Yemeklerimi ablam yapıyor

Güzellik ve formun için neler yapıyorsun bu konuda danıştığın ve beraber çalıştığın kimler var?

Kendimi çok seviyorum öncelikle. Şanslıyım çünkü ablam Özlem Kunduracı ve ortağı Burçak Avcı benim hep yanımda. Ablam her gün yemeklerimi hazırlıyor. bo21fit’in tarzını seviyorum çünkü önce duygusal olarak doyuma ulaşmayı öğretiyorlar. ‘Hemen hafifle’ isminde bir kitapları çıktı. Bu kitabın en özel tarafı bilgilerini paylaşmaları ve kitlelere ulaşma çabaları. Bo21 ve Urban pilates hayatımın vazgeçilmez güzellik sırrı. Annemin ev yapımı bakım tarifleri de eklenince güzel olmak için değil önce sağlıklı ve bakımlı olmak için yaşadığımı, kendim için yaşadığımı hissediyorum.

Haberin Devamı