Gazete Vatan Logo

Kebap ve hamburgerciler steakhouse’a döndü!

İstanbul başta olmak üzere pek çok şehirde her köşe başında bir steakhouse var. 2015’ten bu yana sayıları iki kat artarak 150’yi geçen, ardı ardına açılan mekanlarda porsiyon fiyatları 100-200 TL, bazılarında ise 40-50 TL’den başlıyor.

Kebap ve hamburgerciler steakhouse’a döndü!

7-8 yıl önce et deyince, kebap, döner, gibi lezzetler düşerdi aklımıza. Kimileri hâlâ yaşayan Gelik, Hasır, Dörtler gibi et lokantalarında döner, kuzu külbastı ve daha çok pirzola yenirdi.

Artık alternatif bir tat var: Steak. Etin kocaman bir tahta üzerinde, 400, 500 ve 600 gramlık büyük porsiyonlar halinde servis edildiği steakhouse diye tabir edilen restoranlar girdi hayatımıza. Hayvanın en değerli sırt kısmından çıkarılan etin dinlendirilip özel olarak işlenip pişirilmesiyle hazırlanıyor söz konusu yemekler. Steakhouse’ta neredeyse Arjantin’i bile sollayacağız. Eski gecekondu semti Armutlu’da 2007’da açılan “Dükkan”, yıllarca büyük bir hasretle beklenen yeni bir et kültürünün tetikçisi oldu. Müdavimler T-bone’lar, biftekler ve antrikotlarla Amerikan usulü steak keyfini yaşadı. Nişantaşı ve Etiler’deki öncü mekanların ardından kasaplar, hamburgerciler ve kebapçılar da steakhouse akımına kapıldı. 1945’ten bu yana hizmet veren Beyti bile Bonfile Steak (95 TL), T-Bone Steak (125 TL) gibi lezzetlere mönüde yer vermeye başladı.

Haberin Devamı

Günaydın’dan Nusret’e Nusret’ten Elbet’e...

Nusr-Et’in sahibi Nusret Gökçe, Günaydın’da kasap çırağı olarak işe başlamış 2010’da Çamlık’ta et lokantasını açmıştı. Bu ekolü devam ettirenler de kendi mekanlarını bir bir açmaya başladı.

Nusr’et’in yanından ayrılan ekibin geçtiğimiz mart Beşiktaş’ta açtığı Elbet Steakhouse’ta Elbet Hamburger 26 lira, sosis 10, dört kişilik dana sırt 220 lira.

Etiler’in yeni mekanı Scarlet Steakhouse da bu yıl açıldı. Yer, Cüneyt Asan’ın yanından ayrılan biri olan, “Kovboy Süleyman” lakaplı Süleyman Dilek tarafından kuruldu. Etlerin fiyatları ise 70 TL ile 110 arasınde değişiyor.

Gaziosmanpaşa’nın gözdesi: ETCHEF

Geçen yıl açılan ETCHEF Kasap & Steakhouse, Gaziosmanpaşa’nın en iyisi durumunda. Lokum Burger 24 TL. Etler kg cinsinden satılıyor. Dana pirzola porsiyonu 56 TL. Antrikot porsiyonu 24 TL. ve Dallas Steak en çok tercih edilen porsiyonu 60 TL.

Dünyadaki en büyük et restoranı Nevada Steakhouse Başakşehir’de

İş adamı Uysal Canal’ın sahibi olduğu, Başakşehir’de 6 bin 500 metrekarelik alana kurulan Nevada Steakhouse dünyanın en büyük et restoranı ünvanını elinde bulunduruyor. 2016’da açılan mekanda yaklaşık 110 personel çalışıyor. Salon 3 katlı ve yaklaşık 6 bin m2’lik bir alana sahip. Soslu dana şişin porsiyonu 45 TL iken, tereyağlı dana lokumun kilosu 190 TL. Nevada karışık kebab ise 45 TL.

Haberin Devamı

Anadolu Yakası hem hesaplı hem de lezzetli

- Özgür Şef Steakhouse’un hem Ataşehir hem de Kalamış’ta şubesi bulunuyor. Kuzu pirzolayı 47 TL, özel peynir soslu şaşlığı 49 TL’ye yiyebilirsiniz.

- Üsküdar civarındaysanız Ora’s Steak & Burgers’e uğramadan dönmeyin. Kişi başı hesap 50 TL.

- Çengelköy’de denize sıfır konumdaki Boga’z Steakhouse’ta burgerler ortalama 35, steakler ise 75 TL.

- Kadıköy’ün favori mekanı Fatih 99 Steakhouse, Bostancı’da yer alıyor. Dana bonfile 50 TL, New York Steak ise 70 TL. Ekmekleri de özel olarak yaptırıyorlar.

Ahmet’i de var Hikmet’i de!

- Ümraniye’de yer alan AHM-ET Steakhouse’da fiyatlar ortalama kişi başı 50 TL.

Haberin Devamı

- Hikmet Steakhouse ise Yeşilköy’de yer alıyor. Antrikot 69 TL, süt dana bonfile 64 TL.

- Maslak’ta plaza çalışanlarının uğrak noktası “Konsept Steak & Döner”de “Konsept Burger” 29 TL, Dallas Steak 76 TL.

- Büyükçekmece’deki Bonfilet Steakhouse’de kişi başı ortalama 60 TL.

İstanbul’un dışındakiler

Tekirdağ’da Masal Et, İzmir’de Ethçi, Kayseri’de Hacı, Ankara’da ise Butcha Steakhouse vazgeçilmez olmuş vaziyette.

Bağcılar Dallas’la tanıştı

- Bağcılar’daki Et Yedi Steak House & Karadeniz Mutfağı’nda tavsiye Dana Dallas. (45 TL)

Sote Steak’de ise, 1 kg antrikot 85 TL. (5 kişilik)