Gazete Vatan Logo

Kayseri'de yakalanan Elena'nın ifadeleri ortaya çıktı

Kayseri’de geçtiğimiz hafta yakalanan DEAŞ yöneticilerinden Raşit Enikeev’in eşi Elena Rakhmanov’un ifadesi ortaya çıktı. Daha önceki kocasının DEAŞ militanı olarak çatışırken öldüğünü, sonra Raşit ile evlendiğini söyleyen Elena, kendileriyle birlikte yakalanan Sümeyye adlı kadının da kocasının ikinci eşi olduğunu söyledi.

Kayseri'de yakalanan Elena'nın ifadeleri ortaya çıktı

İfadesinde 1992 yılında Rusya’da doğduğunu söyleyen Elena Rakhmanov’un, 2016’de evlendiği Çeçen asıllı eşi ile Türkiye’ye geldiklerini, bir süre sonra da Suriye’ye geçtiklerini anlattı. Milliyet.com.tr'den Musa Kesler'in haberine göre eşinin DEAŞ için savaşmayı çok istediğini ve canlı bomba eğitimi aldığını söyleyen Elena, eşinin daha sonra bir çatışmada öldürüldüğünü anlattı.

"RAŞİT İLE EVLENDİM"

Eşinin ölümümün ardından Suriye’den çıkmak için yol ararken, kendisine evlenmek için birini aradığını söyleyen Raşit Enikeev’e “Ben seninle evlenirim” diyerek onunla evlendiğini söyleyen Elena “Raşit engelliydi. Engelli olduğu için savaşamaz, rahat ederim diye düşündüm. Beni Suriye’den çıkarsın diye onunla evlendim” dedi.

"İKİNCİ KADIN İLE DE EVLENDİ"

Daha sonra kaçak yollardan Türkiye’ye geçtiklerini, tekerlekli sandalyeye mahkum olan Raşit’in tanıdıkları olduğu için Kayseri’ye giderek bir eve yerleştiklerini anlatan Elena, “ Temmuz 2018’e kadar bu evde kaldık. Bir gün eşim bana Sümeyye adından Suriyeli bir kadının olduğunu, onunla evlenmeyi düşündüğünü söyledi. Birkaç gün sonra Sümeyye eve geldi. Bana Raşit ile evlenmesini abisinin istediğini söyledi. İlerleyen süreçte Sümeyye’nin abisi ile Raşit’in birbirlerini daha önceden tanıdıklarını anladım. Sümeyye ile eşim evlenince Talas’ta bir eve taşındık.”

Haberin Devamı

"EYLEM YAPMADI"

Suriye’ye ilk eşinin isteği üzerine gittiklerini, kendisinin herhangi bir silahlı eylemin içinde yer almadığını iddia eden Elena, kendisine gösterilen fotoğraflardan da eşi ve kendi çevresinden olanları teşhis etti. Elena, diğer zanlılarla birlikte tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.