Gazete Vatan Logo

Kayıp dağcılar Yusufeli'nde ortaya çıktı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Kavron Yaylası'ndan Kaçkar Dağı'na tırmanış sonrasında geri dönmedikleri için ekiplerce aranan 3 dağcı, Artvin'in Yusufeli İlçesi'nde ortaya çıktı

Teknik bir nedenle programı 1 gün aksattıkları belirtilen ve sağlık durumlarında herhangi bir sorun bulunmayan İTÜ Dağcılık Kulübü (İTÜDAK) üyesi 3 dağcının bugün normal programlarına devam ederek Kavron Yaylası'na dönecekleri bildirildi.

Kaçkar'a zirve tırmanışı yapan 3 dağcıdan haber alınamadığı ve birinin de buzul çatlağına düşerek yaralandığı yolunda iddiaların ortaya atılmasının ardından, Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak ve İhtisas Spor Kulübü'nden 6 kişlik bir ekip ile Rize Valiliği tarafından görevlendirilen Sivil Savunma ekibi dün bölgeye hareket etti. Ancak ekiplerin bu sabah arama çalışması başlatması öncesinde aranan 3 dağcı, Artvin'in Yusufeli ilçesi Yaylalar Köyü Olgunlar Yaylası'nda ortaya çıktı. Yaylaya giden jandarma ekipleri, 3 dağcının sağlık durumlarında bir sorun bulunmadığını, iyi olduklarını, Volkan Çakır, Cevher Bilger ve Barış Olcay'ın bugün tırmanış yaparak yeniden Kavron Yaylası'na döneceklerini belirtti.

YAVAŞLAYINCA PROGRAMLARI AKSAMIŞ

Bu arada, İstanbul Teknik Üniversitesi Dağcılık Kulübü (İTÜDAKM) üyesi oldukları kaydedilen dağcıların, Çarşamba günü tırmanışı başlattıkları, ancak, Cevher Bilger'in otomatik kramponunun sık sık atması nedeniyle yavaşlamak zorunda kalmalarının programı geciktirdiği belirtildi. Gecikme nedeniyle oluşabilecek tehlikeyi gözönüne alan ve Çarşamba günü büyük çatlağa giremedikleri bildirilen 3 dağcı, perşembe gününü bekledi. Perşembe günü öğle saatlerinde büyük çatlağı geçerek Yusufeli'nin Yaylalar Köyü, Olgunlar Yaylası'na varan dağcılar, geceyi burada geçirdi. Dağcılar, bugün yürüyüş başlatarak Kavron Yaylası'na dönmek üzere harekete geçti.

Haberin Devamı