Gazete Vatan Logo

Katar’dan tam destek

Ekonomideki olumsuz gelişmeler üzerine Katar Emiri Temim, Türkiye’ye desteğini dün Ankara ziyaretiyle gösterdi. Katar Büyükelçisi Al Şafi, “Katar, 2016 yılında Türkiye’deki başarısız darbe girişiminde olduğu gibi, Türk kardeşlerinin yanında durmaya devam edecektir” dedi

Katar’dan tam destek

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Türkiye’ye çalışma ziyaretinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Al Sani’yi Beştepe’de ağırladı. İki lider, Türkiye ve Katar arasındaki ilişkileri tüm boyutlarıyla ele alırken, gündemdeki diğer konularda da görüş alışverişinde bulundular.

Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al Şafi dün yatpığı açıklamada, dövizdeki dalgalanmalarla ilgili Türkiye’ye olan desteğini dile getirdi. Katar devletinin Türkiye’ye gerekli desteği sunmakta hiçbir zaman tereddüt etmediğini vurgulayan Al Şafi, “Katar, 2016 yılında Türkiye’deki başarısız darbe girişiminde olduğu gibi, Türk kardeşlerinin yanında durmaya devam edecektir ve kardeş Türk halkının yardımına her zaman ilk koşandır” ifadesini kullandı.

‘Ortak duruşa sahibiz’

Al Şafi, iki ülkenin, halklarının çıkarına olan tüm bölgesel ve uluslararası konularda ortak duruşa sahip olduğunun altını çizerek, devlet yönetimleri ve halkları arasındaki ilişkilerin, bu duruşun ana ve güçlü dinamosu olduğu değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 6 Ağustos’ta bir görüşme gerçekleştirdiğini söyleyen Al Şafi, Katar’ın, krizin tırmanmasından önce ve siyasi müzakereler sırasında Türkiye’ye elinden geldiği kadar destek vermeye hazır olduğunu ilettiği bilgisini paylaştı.

Al Şafi, Katar halkının da Türkiye’nin maruz kaldığı ekonomik operasyonda Türk parasını desteklemek için 10 milyonlarca dolar tutarında Türk lirası satın aldığına dikkati çekerek, Türkiye’nin Katar’ın stratejik ortağı olduğunu dile getirdi.

Al Şafi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Katar Emiri’nin hafta başında gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin sonrasında Al Sani’nin dün Türkiye’yi ziyarete geldiğini anlatarak, “Bu ziyaret, Türkiye ile Katar ilişkilerinin bazı yerel medya kuruluşlarının yalan ve kötü niyetli iddialardan daha büyük olduğunu gösteriyor. Kardeş Türk halkının yanında durduğumuzu yeniliyoruz. Türkiye ile ilişkilerimizin sağlam olduğunu ve halkımız nezdinde bu ilişkilerin ayrı bir yeri olduğunu belirtiriz” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan teşekkür...

Erdoğan, Beştepe’de sıcak bir şekilde karşıladığı Katar Emiri’ne sosyal medya hesabından teşekkür etti: Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Katar halkına Türkiye’nin yanında durdukları için milletim adına teşekkür ediyorum.

KATAR EMİRİ

“Türkiye’nin yanındayız”

KATAR Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, “Ümmetin sorunları ve Katar’ın yanında duran Türkiye’nin ve oradaki kardeşlerimizin yanındayız” dedi. Katar Emiri Al Sani, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

Ümmetin sorunları ve Katar’ın yanında duran Türkiye’nin ve oradaki kardeşlerimizin yanındayız. Bugün Ekselansları Başkan Erdoğan ile Ankara’da yapmış olduğum önemli görüşmeler çerçevesinde, üretken, güçlü ve sağlam ekonomiye sahip bu ülkede 15 milyar dolar tutarında bir mevduat ve yatırım projeleri paketini duyurduk. Al Sani’nin sosyal medyadaki bu paylaşımını, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da kendi hesaplarından paylaştı.

‘Ekonominiz bizim için de önemli’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre dün gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler ve başta Suriye olmak üzere bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Güncel gelişmelerin ele alındığı görüşmede, iki liderin Eylül sonunda Berlin’de gerçekleştirecekleri buluşmaya da değinildi. İki liderin önümüzdeki günlerde, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Almanya’nın Maliye ve Ekonomi bakanlarının bir araya gelmeleri konusunda mutabık kaldıkları öğrenildi.

Şansölye Merkel, görüşme vesilesiyle, Türkiye ekonomisinin güçlü olmasının Almanya açısından da önemli olduğunu vurguladı. Görüşmede iki lider, Türkiye-Almanya arasındaki işbirliğinin karşılıklı üst düzey ziyaretler ve temaslarla daha da güçlendirilmesi konusundaki kararlılıklarını da teyit ettikleri belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile de telefonda görüşecek.