Gazete Vatan Logo

Kartal’da ikinci devre başladı

Kartal’ın kentsel dönüşümünde yeni bir sayfa açılıyor. Fabrika dönüşümünün tamamlandığı ilçede gözler eski sitelere çevrildi. Yücelpark ile bu adımı atan Teknik Yapı’nın Başkanı Durbakayım, “Kartal’da ikinci devre başlıyor” dedi.

Kartal’da ikinci devre başladı

İstanbul’da kentsel dönüşümün önemli merkezlerinden olan Kartal’da yeni bir dönem başlıyor. Fabrika alanlarının şehrin içinde kalmasıyla dönüşerek konut projeleri haline getirilen ilçede artık fabrikaların dönüşümü tamamlandı, eski siteler ilgi görmeye başladı.

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Kartal’da yeni bir döneme giriliyor. Önce fabrikalar dönüştü, şimdi sıra eski sitelerin dönüşümüne geldi. Kartal’da ikinci devre başlıyor” dedi. Durbakayım, Kartal’ın yeni döneminde rakiplerin çok olduğunu belirterek, kendilerinin Fikirtepe’deki dönüşüm projeleri nedeniyle ‘antremanlı’ olduklarını, bölgede kalıcı olmayı planladıklarını söyledi.

Teknik Yapı, Kartal’da kentsel dönüşüm ile hayata geçireceği 650 milyon lira değere sahip Yücelpark projesini satışa çıkardı. Nazmi Durbakayım, proje alanındaki mevcut sitenin 80’li yıllarda inşaatının başlayıp, 1997’de iskanının alındığını belirterek, sitenin yaklaşık 20 yılda riskli yapı sınıfına girmesinin milli servet kaybı olduğuna dikkati çekti.

Haberin Devamı

İlk kez site dönüşüyor

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım da Yücelpark’ın Teknik Yapı’nın Kartal’da gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projeleri içinde ayrı bir önemi olduğunun altını çizdi. Kartal’da gerçekleştirilen 9 kentsel dönüşüm projesinin büyük sanayi tesislerinin dönüşümüyle yapıldığını hatırlatan Durbakayım, ilk kez yaşayan bir sitede deprem riski taşıyan yaşam alanında kentsel dönüşüm gerçekleştirildiğine vurgu yaptı.

Erken seçim sonrası konut fiyatları artar
Nazmi Durbakayım, erken seçim kararının konut sektörünü nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine şunları söyledi: “Piyasa rahatladı. Borsa artıya geçti, döviz düştü. 2 rakip sahada pozitif değerlenme olduysa bu konut tarafına da yansıyacaktır. Şu anda her şey net. Son dönemde konut imal edenler zam yansıtmamaya çalıştı. Seçimden sonra fiyatların üzerine bir miktar eklenir. Şu anda alım zamanı.”
Büyük daireler ağırlıkta
Umut Durbakayım, proje hakkında da şu bilgileri verdi: “21 dönüm araziden oluşan Yücelpark’ta 10 bloktan oluşan yaşam alanları 3.8 dönüm üzerinde yükselecek. Projenin yüzde 75’i yeşil alan ve parklardan oluşuyor. Projede 825’i lüks konut ve homeofis, 17’si ticari ünite olmak üzere toplam 842 bağımsız bölüm yer alacak. Kartal’ın merkezinde yeşiller içindeki proje, çocuklu ailelere hitap ediyor. Bu nedenle projede 3+1 ve 4+1’lere ağırlık verdik. Yatırımcı dostlarımız için de bir bloğu tamamen 1+1 ve 2+1 daire şeklinde planladık. Projenin yanında yer alan Adliye Sarayı ve çevresindeki hastanelerdeki beyaz yakalı çalışanlara hitap etmesi için bu blok homeofis tarzında olacak.” Yücelpark’ta daire fiyatları 329 bin liradan, metrekare fiyatları da 6 bin 135 liradan başlıyor.

Haberin Devamı