Gazete Vatan Logo

Kartal’a 180 milyon dolarlık yatırım

Maya ve Yılsan, Kartal’da 180 milyon dolarlık proje geliştiriyor. Anatolium Marmara adı verilen projede Türkiye’nin 6’ncı IKEA mağazası da yer alacak.

Kartal’a 180 milyon  dolarlık yatırım

Maya Holding ile Yılsan Holding’in geliştiricisi olduğu, Anatolium Marmara, Kartal’da yaklaşık 250 bin metrekare brüt alana yerleşmiş ofis, tercihe göre home-ofis ve alışveriş merkezi konseptlerini barındıran karma bir proje olarak hayata geçiyor. 180 milyon dolar yatırım maliyeti olan Anatolium Marmara’nın masterplan ve konsepti, dünyanın ve İstanbul’un önemli ticari yapılarına imza atmış Amerika merkezli DDG firması tarafından oluşturuldu. Alışveriş merkezi ve kule olarak ikiye ayrılan projede, Türkiye’deki 6’ncı, İstanbul’daki 3’üncü IKEA mağazası da yer alıyor.

Yatırımlar sürecek

Maya Holding ve IKEA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, Maya Grubu olarak dinamik Türkiye ekonomisinin potansiyeline güvendiklerini, bu nedenle yatırımlarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi. Özsüer, şöyle devam etti:

“Perakende sektöründe çok ciddi bir sorun görünmüyor, büyüme devam ediyor. Geçtiğimiz yıl perakende sektörünün yüzde 25’ler düzeyinde büyüdüğünü, bu yıl da 3 aylık rakamların iyi geldiğini söyleyebiliriz. Gayrimenkul sektörünün de 2-3 yılda toparlayacağına inanıyoruz. Bu nedenle doğru yatırımcılar tarafından, doğru lokasyonda, doğru projeyle hayata geçirilen alışveriş merkezi yatırımlarının önemli olduğunu düşünüyoruz. Alışveriş merkezleri arasında yatırımın geri dönüşü açısından beklentileri karşılayamayanların oranı yüzde 10’u geçmez. Bu sektördeki rekabette kalite ve müşteri memnuniyeti öne çıkıyor ve fark yaratıyor. Eğer Maya Holding gibi 5 bin kişiye istihdam yaratan bir yapıysanız, sürekli yatırım yapmaya ve sürdürülebilir büyümeye mecbursunuz. O nedenle tabii ki yatırımlarımız devam edecek.”

Haberin Devamı

IKEA 4 Mayıs’ta açılıyor

İstanbul’da Ümraniye ve Bayrampaşa, Ankara, İzmir ve Bursa olmak üzere 5 mağaza ile Bodrum ve Adana’da 2 Sipariş-Teslim Noktası ile hizmet sunan IKEA’nın İstanbul’daki 3’üncü, Türkiye genelindeki 6’ncı mağazası 4 Mayıs Cuma günü Anatolium Marmara’da açılacak. IKEA, 25 bin metrekarelik Kartal mağazasıyla birlikte toplam 175 bin metrekarelik satış alanına ulaşarak, tüm mağazalarında yılda 17 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlamayı hedefliyor. Antalya’da bu yaz açılacak IKEA mağazasıyla toplam satış alanı 200 bin metrekareye ulaşacak.

Haberin Devamı

Hem ofis hem AVM

- Anatolium Marmara Alışveriş Merkezi, başta dünyanın önde gelen mobilya ve ev aksesuarı mağazaları zinciri IKEA olmak üzere ulusal ve uluslararası birçok markaya ev sahipliği yapıyor.
- Anatolium Marmara’da yılda yaklaşık 15 milyon ziyaretçinin ağırlanması öngörülüyor.
- Anatolium Marmara’daki 38 kattan
oluşan Maya Anatolium Tower ise 2 bin 500 çalışana hizmet vermeye hazırlanan bir ofis binası olarak faaliyet gösterecek.