Gazete Vatan Logo

Karsan’dan geleceğe yatırım

Geliştirdiği toplu taşıma sistemleriyle öne çıkan Karsan, ‘Sınırsız Ulaştırma Çözümleri’ vizyonuyla aldığı aksiyonları kapsamında Finlandiyalı mobilite servis operatörü MaaS Global’e yatırım yapan ilk otomotiv şirketi oldu.

Karsan’dan geleceğe yatırım

Toplu taşıma ile bireysel ulaşım arasında bir köprü oluşturan MaaS Global ulaşımda bir devrim gerçekleştirmesiyle ön plana çıkıyor. Sadece bireylere trafikte kaybettikleri zamanı geri kazandırmakla kalmayan MaaS Global, aynı zamanda otonom sürüş özelliğine sahip araçların entegre olduğu daha az özel araç kullanımı ile daha temiz kentleri hedefleyen vizyonuyla dikkat çekiyor. Karsan, gerçekleştirdiği dünyaya ulaşım hizmeti sunma konusunda öncülük etmeyi hedefliyor.

1 trilyon dolarlık pazar

Yeni yatırımla ilgili olarak Karsan CEO’su Okan Baş, şunları söyledi: “MaaS’ın ardında yatan temel fikir, bireylerin günlük mobilite ihtiyaçlarını kullandıkça ödeme veya aylık abonelik çözümü ile bir uygulama üzerinden tesis etmek. Sistem trenden taksiye kadar tüketicilerin hayatını kolaylaştırıyor. Global araştırmalara baktığımızda 2030’a kadar küresel mobilite çözüm pazarının 1 trilyon doları aşacağı tahmin ediliyor. Hızla büyüyen pazara ilk giren Finli şirketin geleceği son derece parlak ve umut vaat ediyor.”

Haberin Devamı