Gazete Vatan Logo

Kariyer aşktan önce geliyor

İlk dizisi “Aşk ve Mavi”de Pembe karakteriyle beğeni toplayan Selin Dumlugöl, “Sektöre güzel bir yerden başladım. Kariyerim aşktan önce geliyor” diyor.

Kariyer aşktan önce geliyor

Sizin hikayeniz nedir?

Bir süre garsonluk yaptım. Daha sonra konservatuarı denemek istedim. Zaten oyunculuk uzun süredir istediğim bir şeydi. Kazanamayınca “Tekrar mı denesem yurtdışında mı oyunculuk okusam?” diye düşünürken bu iş karşıma çıktı. Ben de bu şansı değerlendirdim. Fakat hâlâ eğitimin çok önemli olduğunu ve benim de ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. İlk fırsatta eğitime başlayacağım.

Yarışa 1-0 geriden mi başladınız?

Aslında ilk başlarda geriden başladığımı düşünüyordum. Sonuçta Aşk ve Mavi ilk işim. Fakat ekibin, yönetmenlerimin ve oyuncu arkadaşlarımın yardımıyla gittikçe alıştım ve geride başladığıma dair düşüncem yavaş yavaş yok oldu. Şanslı olduğumu düşüyorum bu sektöre güzel bir yerden başladım.

Pembe nasıl bir karakter?

Pembe ilk bakışta kötü bir karakter gibi dursa da aslında derinine inildiğinde haklı sebeplerle kötüleşmiş biri. Başından beri para hırsı olan kurnaz bir karakterdi Pembe, fakat geçmişini, yaşadıkları sıkıntıları düşününce yaptıklarını doğru bulmasam da haklı olduğunu görebiliyorum.

Haberin Devamı

Kafama koyduğumu yaparım

Hırslı mısınız?

Pembe’nin en önemli özelliği de kafasına koyduğunu yapması. Ben de öyleyim, kafama koyduğumu yaparım. Ama ben hayatı daha minimal yaşamayı seven biriyim. Pembeyi çok seviyorum bana çok şey öğretti..

Geçmişteki tiyatro deneyiminiz oyunculuğunuza nasıl katkı sağlıyor?

Çok profesyonel bir tiyatro geçmişim olmadı. Benim için daha çok oyunculuğa ısınma dönemi gibiydi. Değerli ve eğlenceli zamanlardı.

Bu hayatta en büyük tutkum oyunculuk

Dizide çift olarak (İsmet’le beraber) gamsız ikilisiniz. Gerçekte de böyle misiniz?

Aslında Pembe göründüğü kadar gamsız bir kız değil. Özellikle İsmet’le karşılaştırılamaz. Önceden ben de Pembe’nin gamsız olduğunu düşünüyordum fakat hikaye ilerledikçe onu daha çok anlamaya başladım. Gerçek hayata gelirsek küçükken gamsız olduğumu düşünürdüm, fakat yaşım ilerledikçe daha hassas bir insana dönüştüm. Gamsız olmadığımı düşünüyorum.

Peki aşk hayatı nasıl gidiyor?

Kariyerim aşktan önce geliyor...

Sesiniz beğeniliyor, sette şarkı söylüyormuşsunuz.

Haberin Devamı

Şarkı söylemeyi seviyorum. Zaten liseyi güzel sanatlar müzik bölümünde okudum. Oyunculuk hayatımda olmasa sanırım şu an uğraştırdığım şey müzik olurdu. Hala da bir gün bir müzik grubu kurmayı çok istiyorum.

"Doğru hareket ve planla istediklerinizi elde edebilirsiniz."

Olacağı varsa olur zorlamanın anlamı yok

Sizi motive eden en büyük, en güçlü tutkunuz ne?

En büyük, en güçlü tutkum oyunculuk yapmaktı şu an onu da gerçekleştiriyorum. Ama onun yanı sıra dans etmek ve şarkı söylemek yani büyük bir müzikalin parçası olmak benim bir tutkum olabilir.

Hayatta neyi elde etmek uğruna her şeyi göze alırsınız?

Hayatta istediklerini elde edebilmek için her zaman bir şeyleri göze almaya gerek yoktur diye düşünüyorum. Olması istenilenlerin doğru plan ve hareketle bir şeyleri göze almadan da en az hasarla halledilebileceğine inanırım. Olacağı varsa olur yoksa zorlamanın bir anlamı zaten yoktur.