Gazete Vatan Logo

Karı-koca bizi ekranda izlemeyi çok sevdiler

Damat Takımı’nda rol alan Pelin Akil Altan yeni filmiyle bir kez daha komedi yönünü gösterdi. Eşi Anıl Altan ile Çember dizisinde iki sevgiliyi canladıran Akil, “Başka bir dizide bizi yine partner olarak görebilirsiniz. Bizi böyle görmeyi sevdiler. Zoru başardık” diyor.

Karı-koca bizi ekranda izlemeyi çok sevdiler

Son dönemdeki motivasyonun neler?

Çember gibi kaliteli bir iş yapıyoruz. En büyük motivasyonum böyle bir işte eşimle beraber oynamak. Set saatlerinden dolayı bazen modumuz düşüyor ama eşim yanımda olduğundan hemen birbirimize moral veriyoruz. Sahneleri beraber çalışıyoruz. Evde beraber, işte beraberiz her an yan yanayız bazen aramızda tatile ayrı çıksak diye espri yaptığımız oluyor.

Anıl Altan’la hala evli olduğunu bilmeyenler var. Bu konuda şaşırdığın şeyler oluyor mu?

Sosyal medyada “Keşke sevgili olsanız çok yakışıyorsunuz” ya da “Birbirlerine çok güzel bakıyorlar kesin sevgililer duyarsınız bir süre sonra” gibi yorumlar okuyorum.

İki oyuncunun aşkında egolar savaşır denir. Sizde öyle mi?

Çember’in ilk set günü Abdullah Oğuz “Sete asla akraba almam. Şimdi karı koca olarak karşılıklı oynayacaksınız. Kavga etmezsiniz değil mi?” diye sordu. Birimiz sette bir şeye sinirlendiğinde sakin olan taraf motive eder, sakinleştirir. Dayanışma halinde çalışıyoruz. Hatta sette bile evli olduğumuzu bilmeyenler oluyor. .

Haberin Devamı

Bu halinizi Halit Ergenç, Bergüzar Korel’e benzetiyorum. Sen benzetiyor musun?

Onları çok beğeniyorum. Onların da aralarındaki aşkı izlerken hissediyorsunuz. Çok güzel bir çift.

Beyaz perdede komediye daha çok ağırlık vermek gibi bir tercihin var mı?

Deli Aşk ilk komedi filmimdi, Damat Takımı ikincisi oldu. Ama ben iyi yazılmış her türlü projeye varım. Bu konuda özel bir tercihim yok. Gelen her senaryoyu okurum hoşuma giderse oynarım. Dizilerde de bunu tercih ediyorum. Ayrıca tek bir karakter üzerine yoğunlaşan hikayeleri değil birçok kolu olan hikayeler beni cezbediyor. Öyle başrol olayım diye bir kaygım yok. İyi ve güçlü rol olsun bana yeter. Bugüne kadar ne mutlu ki hep istediğim şeyler geldi. Ajanı oynamak istediğimi söylediğimde ajan rolü geldi.

Şimdi nasıl bir rol istersin?

Gerçekten aşık, aşk uğruna yapacaklarında sınırı olmayan, takıntılı ve güçlü bir kadını oynamak çok istiyorum.

Oyunculuk sevmeden yapılabilecek bir şey mi sence?

Asla değil. Eğer sevmeden yaparsan zaten hemen ekranda sırıtırsın, elenirsin ve hemen silinip gidersin. Biz bu işi severek ve çok büyük emeklerle yaparak karşılığını alıyoruz. Bence zaten kimse sevmediği bir işi yapmasın.

Haberin Devamı

Artık daha çok saygı görüyorum

Dizi dışında neler var?

Müzikalde oynamak çok istiyorum. Şarkı söylemeyi çok seviyorum. Anıl’ın yazdığı ve senaryolaştırılacak hikayeleri var. Beraber tiyatro ve film yapmak istiyoruz. Hatta başka bir dizide bizi yine partner olarak görebilirsiniz. Bizi böyle görmeyi sevdiler. Bu tarz teklifler çok alıyoruz. Bu konuda zor bir şeyi başardık. Normalde ikinci kez aynı şekilde karı koca rolünü oynanması kolay kolay tercih edilmez.

Damat Takımı nasıl bir film?

Damat Takımı filmi, Çember’den sonra içimi kıpır kıpır eden bir iş. Çok farklı bir romantik komedi çektik. Hem oyunculuk, hem montaj hem de müzikleriyle fark yarattı. Çünkü film başlamadan hepimiz bir araya geldik ve arkadaş olduk. Öyle olunca çektiğimiz sahnelerde daha rahat ettik.

Pelin Akil adıyla artık markalaşmaya başladığını hissediyor musun?

Haberin Devamı

Bunu setlerde hissediyorum. Daha çok saygı duyuluyor. Önceden de saygı duyuluyordu tabii ki ama artık beğenerek ve takdir edilerek bir saygı görüyorum. Yaptığım işlerle saygı kazanıyorum.